A Magyar Bor Akadémia kihirdette Az Év Bortermelője Magyarországon díjra esélyesek végső listáját, győztest december 4-én hirdet majd az akadémia.
Ez a díj a magyar borászok által elnyerhető legjelentősebb hazai szakmai kitüntetés,
amelyet 1991-ben alapítottak azzal a szándékkal, hogy elismerjék egy-egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, munkásságát – olvasható a Magyar Bor Akadémia közleményében.
A díj jelölési szakasza véget ért, így a több mint háromszáz borász, borszakíró, oktató, étteremvezető, sommelier és séf véleményének összegzése alapján a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt termelőt, aki elnyerheti a szakmai kitüntetést:
- Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)
- Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
- Ipacs Szabó István (Villányi borvidék)
- Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
- Nyúlné dr. Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék)
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Turizmus, Magyar Bor Akadémia)
magyar | Magyar Bor Akadémia | borásat | bor | magyarország
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!