Van valami Extra a budapesti brunchfronton

Jó egy évtizede, még a hazai romkocsma-láz idején nyitott meg az Extra, ami leginkább a budapesti bulitérképen volt pirossal bekarikázva, a mostani megújulás után viszont azok is bejelölhetik, akik éjszaka helyett inkább reggel vagy délelőtt térnének be a Klauzál utcai helyre és a pörgést mondjuk Eggs Benedict-re cserélnék.

Merthogy a környék izgalmas gasztronómiai gócpontnak számít – gondoljunk csak a fine dining-vonalat követő Laurelre – és ebből  Extra sem akar(t) kimaradni, ezért az esti bárhangulat és a laza bulik mellé összeraktak egy karakteres brunchétlapot, nyártól pedig már a délelőtti órákban is DJ felel a hangulatért.

Nem titkoltan az Extrában erős bázist jelentenek azok a külföldiek, akik a Budapesttel való ismerkedésük során vágynak a romkocsma-élményre, de fontos számukra a szép és igényes környezet, a tisztaság, a friss virág a vázában, úgyhogy itt meg is kapják afféle romkocsma 2.0-ás verzióban.

A „női szem” jelenlétét le sem tagadhatná az alapító Daru Viki, aki eredetileg belsőépítész, ráadásul a hely is az ő dizájnérzékeny, de laza hozzáállását tükrözi. Így kerültek ide a giga belógatott betűk, a vicces poszterek, az esernyő-erdő, de a különtermek egyedi karakterét is ő találta ki.

A már említett brunchétlapot illetően a karakteres mellett szerintünk a letisztult jelző is megállja a helyét, mert nincs sem túlgondolva, sem túlbonyolítva:

a mindennap elérhető kínálatban olyan kedvenceket lehet választani, mint a Breakfast Margarita, a nevéhez méltóan nagyon sajtos, háromféle sajttal megrakott Extra Cheesy Sandwich, az esetlegesen hosszan alakuló éjszakát követően életmentőnek tűnő power juice-ok, a hatalmas adagú, gyakorlatilag két főételnek megfelelő, sült sertés nyakkal (!) és petrezselymes krumplival érkező Eggs Benedict és a spárgával készülő, szezonális Egg Florentine.

A reggelik között két irányt találni: kiadós „buli-after” brunch-ételeket, amelyek erős indítást adnak a napnak, illetve egészséges, zöldség-alapú, ízgazdag reggeli ajánlatokat. Utóbbi édes változatához tartozik a termetes french toast brióssal, gyömbérrel, narancshéjjal, pácolt idénygyümölccsel, pácolt banánnal, meggy coulis-val, és mogyoróval – önállóan is megoldja a feladatát, már ami a laktatást illeti.

Az egykori lakóházból átalakított összesen 250-en tudnak leülni. A hatalmas belső udvar mellett az öt különterem és a hatodik, a gyereksarok külön-külön és egyben is foglalható. A gyereksarok igénye egyébként a vendégektől jött: brunch sok helyen van Budapesten, de olyan, ahol nagyobb társaságok gyerekkel tudnak érkezni, biztonságos, elzárt részen játszani és reggelizni egyszerre, nem akadt – eddig.

extra | budapest | új | igényes | brunch

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom