Jó egy évtizede, még a hazai romkocsma-láz idején nyitott meg az Extra, ami leginkább a budapesti bulitérképen volt pirossal bekarikázva, a mostani megújulás után viszont azok is bejelölhetik, akik éjszaka helyett inkább reggel vagy délelőtt térnének be a Klauzál utcai helyre és a pörgést mondjuk Eggs Benedict-re cserélnék.
Merthogy a környék izgalmas gasztronómiai gócpontnak számít – gondoljunk csak a fine dining-vonalat követő Laurelre – és ebből Extra sem akar(t) kimaradni, ezért az esti bárhangulat és a laza bulik mellé összeraktak egy karakteres brunchétlapot, nyártól pedig már a délelőtti órákban is DJ felel a hangulatért.
Nem titkoltan az Extrában erős bázist jelentenek azok a külföldiek, akik a Budapesttel való ismerkedésük során vágynak a romkocsma-élményre, de fontos számukra a szép és igényes környezet, a tisztaság, a friss virág a vázában, úgyhogy itt meg is kapják afféle romkocsma 2.0-ás verzióban.
A „női szem” jelenlétét le sem tagadhatná az alapító Daru Viki, aki eredetileg belsőépítész, ráadásul a hely is az ő dizájnérzékeny, de laza hozzáállását tükrözi. Így kerültek ide a giga belógatott betűk, a vicces poszterek, az esernyő-erdő, de a különtermek egyedi karakterét is ő találta ki.
A már említett brunchétlapot illetően a karakteres mellett szerintünk a letisztult jelző is megállja a helyét, mert nincs sem túlgondolva, sem túlbonyolítva:
a mindennap elérhető kínálatban olyan kedvenceket lehet választani, mint a Breakfast Margarita, a nevéhez méltóan nagyon sajtos, háromféle sajttal megrakott Extra Cheesy Sandwich, az esetlegesen hosszan alakuló éjszakát követően életmentőnek tűnő power juice-ok, a hatalmas adagú, gyakorlatilag két főételnek megfelelő, sült sertés nyakkal (!) és petrezselymes krumplival érkező Eggs Benedict és a spárgával készülő, szezonális Egg Florentine.
A reggelik között két irányt találni: kiadós „buli-after” brunch-ételeket, amelyek erős indítást adnak a napnak, illetve egészséges, zöldség-alapú, ízgazdag reggeli ajánlatokat. Utóbbi édes változatához tartozik a termetes french toast brióssal, gyömbérrel, narancshéjjal, pácolt idénygyümölccsel, pácolt banánnal, meggy coulis-val, és mogyoróval – önállóan is megoldja a feladatát, már ami a laktatást illeti.
Az egykori lakóházból átalakított összesen 250-en tudnak leülni. A hatalmas belső udvar mellett az öt különterem és a hatodik, a gyereksarok külön-külön és egyben is foglalható. A gyereksarok igénye egyébként a vendégektől jött: brunch sok helyen van Budapesten, de olyan, ahol nagyobb társaságok gyerekkel tudnak érkezni, biztonságos, elzárt részen játszani és reggelizni egyszerre, nem akadt – eddig.
reggeli | igényes | brunch | étlap | új
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!