Close
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében

A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében

Hozzá elképesztő kilátással a Dolomitokra. Kicsit leesett az állunk és ott is maradt.

A NOA építészstúdió tervezte ezt a nagyon vagány, oszlopokon álló medencét, ahonnan valami egészen drámai kilátás nyílik a Dolomitokra. A 25 méter hosszú medence a Hotel Hubertushoz tartozik, ami az olaszországi Dél-Tirol egyik pompás szállodája síelőknek és túrázóknak.

A Kronplatz-hegy lábánál található hotelben tizenkét méter magasan áll a medence, méghozzá helyi vörösfenyő-oszlopok tartják.

Az építészek arra törekedtek, hogy a medencében fürdőzők azt érezzék, föld és ég között lebegnek; a képek alapján szerintünk mi is ezt a súlytalan relaxációt éreznénk.

A vörösfenyő-oszlopok másutt is visszaköszönnek a szállóban, így az utólag hozzáépült medence tökéletes esztétikai harmóniába kerül a hotel többi részével. A szállodában 16 suite található, stílusában pedig alapvetően egy kifinomult chalet-hangulat érezhető.

A Hobertus Hotelben a medencés top élmény mellett fitneszterem és relaxációs szoba is a vendégek rendelkezésére áll; mindkettőből áll-leesős a kilátás a Dolomitokra és Dél-Tirolra.

Apropó, extravagáns medencék, ezt a londoni, irodák közt feszülő úszómedencét, ami kicsit ki is verte egyeseknél a biztosítékot, láttad már?

(Fotók: Dezeen)

medence | chalet | dolomitok | hotel | hubertus

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram