Close
Ez a 35 méter magasban feszülő üvegmedence borzolja a kedélyeket Londonban

Ez a 35 méter magasban feszülő üvegmedence borzolja a kedélyeket Londonban

A HAL építészeti stúdió harmincöt méter magasan hozott létre egy átlátszó, úszómedence-hidat a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épülete között. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú medence teljes egészében akril panelekből áll.

A HAL által megalkotott medencével a tervezők rendkívül elégedettek, mivel a magasban feszülő építményből csodálatos kilátás nyílik Londonra, többek között a Parlamentre és a London Eye-ra, és úgy vélik, valóban egyedülállót alkottak az amerikai nagykövetség szomszédságában.

Úgy tudni, a nem mindennapi medencét akrillapokból készítették, amelyeket világszerte alkalmaznak óriási akváriumok kiépítése során. Mivel a medence két háztömb között húzódik, úgy tervezték, hogy reagáljon az épületek mozgására és ellensúlyozni tudja a szél okozta kitettségét is.

A napokban átadott Sky Pool, és a hozzá tartozó wellness- és edzőközpont, privát mozi és fedett medence, valamint a komplexum közösségi terei azonban megosztják az Embassy Gardens lakóit és dolgozóit.

Ugyanis az exkulzív szolgálatásokat nem mindenki veheti igénybe.

Azok, akik magasabb díjakat fizetnek, szabadon látogathatják, akik azonban alacsonyabb bérleti díjat utalnak hónapról hónapra, nem használhatják sem a medencét, sem a kapcsolódó szolgálatásokat még külön jegy megváltása mellett sem.

A felháborodást éppen ez okozta: a bérlők úgy vélik, hátrányos megkülönböztetés áldozatai, és a szerényebb anyagi körülmények között élőket alacsonyabb rendűnek tekintik, mint a vagyonosabbakat azáltal, hogy kizárják őket a létesítmény látogatása alól.

Közben Dubaj újraírja a nagy csobbanást. Mostantól az Address Beach Resort ad otthont a világ legmagasabban fekvő  kültéri végtelenített medencéjének, amivel értelemszerűen a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

(Fotók: Simon Kennedy)

 

FOLYTASD EZZEL
Amal és George Clooney dél-franciaországi villájába te is azonnal beleszeretsz
Amszterdam egyik legrégebbi csatornája fölé telepítették a világ első 3D nyomtatott acélhídját
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom