Close
Ez a 35 méter magasban feszülő üvegmedence borzolja a kedélyeket Londonban

Ez a 35 méter magasban feszülő üvegmedence borzolja a kedélyeket Londonban

A HAL építészeti stúdió harmincöt méter magasan hozott létre egy átlátszó, úszómedence-hidat a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épülete között. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú medence teljes egészében akril panelekből áll.

A HAL által megalkotott medencével a tervezők rendkívül elégedettek, mivel a magasban feszülő építményből csodálatos kilátás nyílik Londonra, többek között a Parlamentre és a London Eye-ra, és úgy vélik, valóban egyedülállót alkottak az amerikai nagykövetség szomszédságában.

Úgy tudni, a nem mindennapi medencét akrillapokból készítették, amelyeket világszerte alkalmaznak óriási akváriumok kiépítése során. Mivel a medence két háztömb között húzódik, úgy tervezték, hogy reagáljon az épületek mozgására és ellensúlyozni tudja a szél okozta kitettségét is.

A napokban átadott Sky Pool, és a hozzá tartozó wellness- és edzőközpont, privát mozi és fedett medence, valamint a komplexum közösségi terei azonban megosztják az Embassy Gardens lakóit és dolgozóit.

Ugyanis az exkulzív szolgálatásokat nem mindenki veheti igénybe.

Azok, akik magasabb díjakat fizetnek, szabadon látogathatják, akik azonban alacsonyabb bérleti díjat utalnak hónapról hónapra, nem használhatják sem a medencét, sem a kapcsolódó szolgálatásokat még külön jegy megváltása mellett sem.

A felháborodást éppen ez okozta: a bérlők úgy vélik, hátrányos megkülönböztetés áldozatai, és a szerényebb anyagi körülmények között élőket alacsonyabb rendűnek tekintik, mint a vagyonosabbakat azáltal, hogy kizárják őket a létesítmény látogatása alól.

Közben Dubaj újraírja a nagy csobbanást. Mostantól az Address Beach Resort ad otthont a világ legmagasabban fekvő  kültéri végtelenített medencéjének, amivel értelemszerűen a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

(Fotók: Simon Kennedy)

 

pool | utazás | probléma | Sky | london

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram