Ez a 35 méter magasban feszülő üvegmedence borzolja a kedélyeket Londonban

A HAL építészeti stúdió harmincöt méter magasan hozott létre egy átlátszó, úszómedence-hidat a londoni Battersea-i Embassy Gardens két épülete között. A Sky Pool névre keresztelt 25 méter hosszú medence teljes egészében akril panelekből áll.

A HAL által megalkotott medencével a tervezők rendkívül elégedettek, mivel a magasban feszülő építményből csodálatos kilátás nyílik Londonra, többek között a Parlamentre és a London Eye-ra, és úgy vélik, valóban egyedülállót alkottak az amerikai nagykövetség szomszédságában.

Úgy tudni, a nem mindennapi medencét akrillapokból készítették, amelyeket világszerte alkalmaznak óriási akváriumok kiépítése során. Mivel a medence két háztömb között húzódik, úgy tervezték, hogy reagáljon az épületek mozgására és ellensúlyozni tudja a szél okozta kitettségét is.

A napokban átadott Sky Pool, és a hozzá tartozó wellness- és edzőközpont, privát mozi és fedett medence, valamint a komplexum közösségi terei azonban megosztják az Embassy Gardens lakóit és dolgozóit.

Ugyanis az exkulzív szolgálatásokat nem mindenki veheti igénybe.

Azok, akik magasabb díjakat fizetnek, szabadon látogathatják, akik azonban alacsonyabb bérleti díjat utalnak hónapról hónapra, nem használhatják sem a medencét, sem a kapcsolódó szolgálatásokat még külön jegy megváltása mellett sem.

A felháborodást éppen ez okozta: a bérlők úgy vélik, hátrányos megkülönböztetés áldozatai, és a szerényebb anyagi körülmények között élőket alacsonyabb rendűnek tekintik, mint a vagyonosabbakat azáltal, hogy kizárják őket a létesítmény látogatása alól.

Közben Dubaj újraírja a nagy csobbanást. Mostantól az Address Beach Resort ad otthont a világ legmagasabban fekvő  kültéri végtelenített medencéjének, amivel értelemszerűen a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

(Fotók: Simon Kennedy)

 

probléma | dizájn | utazás | Anglia | london

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom