Close
Bármerre is indulsz, ez a 7 applikáció lehet a leghasznosabb útitársad

Bármerre is indulsz, ez a 7 applikáció lehet a leghasznosabb útitársad

Nem számít, hogy gyakran repülsz, rengeteget utazol vagy csak ritkán tudsz elszakadni otthonról, akadnak olyan remek alkalmazások, amelyek mindenképpen a segítségedre lehetnek.

Léteznek olyan applikációk, amik a bőrönd bepakolását teszik egyszerűbbé és arról gondoskodnak, hogy semmi fontos ne maradjon otthon, de persze olyanok is, amik a reptéren és a repülőn bizonyulhatnak roppant hasznosnak, és persze olyan alkalmazásokból is sokat ismerünk, amelyek az otthoniakkal való kapcsolattartást könnyítik meg. Máris mutatjuk a legprofibb, legjobb és leghasznosabb appokat.

1. App in the air

Ahogyan a neve is mutatja, ez az alkalmazás elsősorban a levegőben lesz hasznos, vagyis azoknak ajánlott a használata, akik sokat repülnek. Nyomon követhetsz vele minden fontos részletet az esetleges késéstől kezdve a felszállás és a landolás pontos időpontján keresztül egészen a becsekkolásig. Mindezeken kívül tippeket is olvashatunk más utazóktól arra vonatkozóan, hogy a reptéren hol érdemes enni egy falatot vagy meginni egy kávét, illetve hol tudjuk tölteni a telefonunkat.

Az App in the air még a társkeresésben is segíthet, hiszen megmutatja milyen utastársak vannak a közelünkben, akikkel elüthetjük a várakozási időt. Emellett egy valódi játékká varázsolja az utazást, a repüléssel pontokat gyűjthetünk, felkerülhetünk a nemzetközi ranglistára és vizuálisan is nyomon követhetjük az útvonalunkat.

2. Postagram

A Postagram nem egy új találmány, a mögötte húzódó ötlet igen régi időkre nyúlik vissza. A mai generáció számára talán hihetetlen, hogy voltak idők, amikor becsekkolás helyett még képeslapokat küldtek egymásnak az emberek. Ez az applikáció feleleveníti a hagyományt, persze modern eszközökkel megspékelve.

Nincs más dolgunk, mint kiválasztani egy képet a telefonon, megírni az üzenetünket és elküldeni. Ilyen egyszerűen jelentőségteljesebbé tehetjük a kommunikációt, legalább utazás közben. A valódi képeslapot megkapó rokon vagy barát biztosan értékelni fogja a gesztust.

3. Travelstoke

A Travelstoke segítségével helyiek és szakértők információi alapján tervezhetjük meg az utunkat, ráadásul azt is elősegíti, hogy felvegyük a kapcsolatot a helyiekkel vagy éppenséggel más turistákkal, miután megérkeztünk. Egy-egy desztinációval kapcsolatban minden fontos részletre rákereshetünk, úgy mint szálláshelyek, ételek, bevásárlási lehetőségek és különböző programok. Ha extra kérdéseink akadnak, azt is nyugodtan feltehetjük a helyi közösségnek, akik nyilván első kézből képesek hiteles válasszal szolgálni.

4. Zeamo

Ha nemcsak itthon, hanem külföldön is fontos számodra az edzés és a jó forma megőrzése, akkor a Zeamo bizony hasznos lehet. Ezzel az applikációval több mint 25.000 edzőtermet fedezhetünk fel szerte a világon. Különböző szűrők segítségével megtalálhatjuk az ízlésünknek leginkább megfelelő termet, legyen szó akár jógastúdióról, akár bokszedzésről.

Arra is rászűrhetünk, hogy legyen az adott helyen masszázs vagy éppen szauna. Ráadásul egyetlen gombnyomással válthatunk napijegyet, így a terembe belépve már nem kell vesződni, kezdődhet is az edzés. Egy külföldi edzőközpont meglátogatása ráadásul nemcsak a forma megőrzésében segíthet, hanem akár abban is, hogy kapcsolatba lépjünk a lokális közösséggel, ezzel is színesebbé és gazdagabbá téve az ottlétünket.

5. Google Translate

Az irigylése méltó és remek, ha az ember beszéli annak az országnak a nyelvét, ahová éppen utazik, ám ha nem ez a helyzet, akkor sem kell kétségbe esni. A Google Translate nagymértékben megkönnyítheti a kommunikációt, elvégre egy több mint 100 nyelven beszélő asszisztenst tudhatunk általa a zsebünkben.

Zseniális funkció, hogy akár fényképekről is képes lefordítani különböző feliratokat, ráadásul az offline módnak köszönhetően akkor is segítségünkre siet, ha épp nem kapcsolódunk az internethez. Már az utazás előtt érdemes elkezdeni a használatát, hogy legalább néhány alapvető kifejezést megtanuljunk az adott nyelven.

6. Polarsteps

Akár egy országon belül, akár kontinenseken átvágva utazol, a Polarsteps végigköveti és dokumentálja minden lépésedet. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a barátaid, rokonaid rá tudjanak pillantani, hogy mikor merre jártál, hol vagy az adott pillanatban és merre tartasz.

Mindeközben persze az élményeinket is megoszthatjuk velük, felölthetünk képeket és videókat. Amikor pedig véget ér a nagy utazás, az applikáció segítségével vagány útikönyvet készíthetünk, ami a legszebb emlékeinket és a kirándulás minden mozzanatát tartalmazza.

7. Packpoint

Egy utazás nem akkor kezdődik, amikor az ember felszáll a gépre vagy becsüccsen az autóba, hanem bizony az összepakolásnál. Ha kimarad valami fontos, az könnyedén rányomhatja bélyegét az egész kiruccanásra. Itt jön a képbe a Packpoint applikáció, ami gondoskodik róla, hogy ne maradjunk tiszta zokni vagy nélkülözhetetlen gyógyszer nélkül.

Az alkalmazás több dolgot is számítása vesz, mielőtt összeállítaná számunkra a csomagolási listát, például hogy mennyi időre megyünk, milyen lesz az időjárás, milyen programokat tervezünk, illetve hogy kisgyermekkel utazunk vagy sem. A lista persze személyre szabható, aztán pedig meg is oszthatjuk az utastársainkkal.

Ezekkel az alkalmazásokkal a zsebben már egészen nyugodtan nekivághatunk egy hosszabb útnak is. Mi biztosak vagyunk benne, hogy jó szolgálatot tesznek majd, kiváló útitárs lehet belőlük. Még ahhoz is tudunk tippeket adni, hogy

merre indulj el velük:

(Képek: Getty Images)

Close