Egy légiutas-kísérő elárulta, melyik a legkoszosabb rész a repülőgép fedélzetén

Sajnos a repülőgépek nem mindig olyan tiszták, mint azt gondolnánk. Vagy remélnénk. Egy légiutas-kísérő el is mondta, hogy a gép melyik része számít igazán a „bacik melegágyának”.

Főszezonban a légikísérőknek nincs sok idejük arra, hogy a járatok között kitakarítsák a gépet. Jane Hawkes utazási szakértő és korábbi légiutas-kísérő éppen ezért adott néhány megfontolandó tanácsot azzal kapcsolatban, hogy az utasoknak mit kell elcsomagolniuk az „út közbeni tisztaságuk” érdekében.

A praktikus és egyben környezetbarát bambusz törlőkendők például igen hasznosak lehetnek.

– Abszolút elengedhetetlenek arra az esetre, amikor egy hosszú repülőút vége felé felébredünk, hogy felfrissítsük a bőrünket, de a tálcás asztalok letörlésére is használhatjuk – ezek egyébként igazi baktériumtanyának számítanak.

A biológiailag lebomló törlőkendőkkel ráadásul egy picit tehetünk a környezetért is.

Az utasok mindenféle tevékenységre szokták használni a tálcás asztalokat. Előfordult már, hogy valaki egy kisbabát tett tisztába rajta. Ez azt jelenti, hogy a tálca rengeteg baktériumot hordozhat, ám egy nedves törlőkendővel gyorsan meg lehet szabadulni a felesleges szennyeződésektől.

Mi is megírtuk már, hogy a cipőt egyáltalán nem ajánlatos levenni, mivel a padló rendkívül piszkos lehet.

Bár nehéz elhinni, egyes utasok még akkor is megteszik ezt, amikor a repülőgép mosdójába mennek. Pedig nagyon nem tanácsos, ugyanis a légiutas-kísérőknek általában nincs kapacitásuk napközben takarítani a mosdó padlóját, vagyis az a baktériumok melegágya lehet.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tálca | rész | repülőgép | legkoszosabb | repülés | légiutas-kísérő

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom