Egy sanghaji élelmiszeripari vállalat tulajdonában álló régi szivattyútelep helyén épült fel a Shrine of Everyman, azaz a Mindenki szentélye.
A felhő alakú építményt a hétköznapi emberek szent helyének nevezik.
A harmincöt négyzetméteres pavilon mintha csak egy tálca olvasztott csokoládéban fürdene.
Az, hogy az építészeti projekt erős szakrális köntöst kapott, annak is köszönhető, hogy a tejcsokoládé igen fontos szereppel bír a kínai élelmiszeripar számára.
Az olvasztott csokoládéra hasonlító medencét egy vékony sétány töri meg – ezen át juthatunk be a pavilonba, amelyet tizenhárom réteg polikarbonát paravánból raktak össze. A struktúrát egy acél vázszerkezet támasztja meg, a tetején pedig egy acéllemez ékeskedik.
A pavilon hófehér mivoltja a csokoládégyártás alapjául szolgáló tejet szimbolizálja,
az áttetsző és üres felületek pedig abban segítenek a nézelődőnek, hogy a környező tájjal könnyebben kapcsolatba léphessen.
Ez is érdekelhet:
csokoládé | pavilon | Shrine of Everyman | csoki
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!