Ez a spanyol ház szinte lebeg a föld fölött

Vannak azok a lakóházak, amelyeket minden dizájnérzékeny ember szinte nyálcsorgatva figyel, tisztel. A helyzet az, hogy a Fran Silvestre Arquitectos csupa fehér házában legfeljebb pár napot töltenénk el teljes ámulatban, állandó otthonunknak biztos nem tudnánk elképzelni. Pedig imádjuk a vonalait, rendhagyó lebegését. 

Málagához közel, La Zagaletában, szó szerint a zöldben találjuk a spanyol építészeti iroda egyik remekművét, mely maga a minimalizmus, tisztaság és funkcionalitás. A környék leginkább luxusingatlanjairól és elegáns golfpályáiról híres.

Elsőre talán egy filmbe képzelnénk el, ahogy egy ördögi, milliárdos főgonosz sétálgat keskeny medencéjének szélén, méregdrága whiskyvel a poharában, de ez a tiszta fehérség mégsem mondható szívtelennek.

A földdel párhuzamos szint maga az élettér, míg a rá merőleges talp belsejében a ház technikai hátterét találjuk.

Berendezése tökéletesen reagál a küllemére, minden különösebb cicomától mentes.

Ha sötétedni kezd, még izgalmasabb arcát mutatja.

Ez is érdekelhet:

Feszített víztükrű medencéből nézni a Comói-tavat? Köszönjük, kérjük!

Finoman szólva is szerencsés a Villa Molli tájolása.

(Fotók: Fran Silvestre Arquitectos)

fran silvestre | építészet | ház | dél-francia | fran silvestre arquitctos

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom