Ez a sütőtökös falafel az ősz legjobb vegán étele

A sütőtök az ősz egyik legnépszerűbb alapanyaga, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható, hiszen készíthető belőle leves, főétel, sőt még desszert is. Tökéletes párosítás a húsokhoz, de vegán ételek, például falafel is lehet belőle.

Hozzávalók:

  • 1 csészényi sütőtökpüré
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 csésze beáztatott csicseriborsó
  • 1 fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 púpozott teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi cayenne bors
  • 3 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa vagy szezámmag

Elkészítés:

  1. A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, öntsünk rá egy kevés olívaolajat és sütőben, 200 fokon süssük puhára nagyjából 30 perc alatt!
  2. Amikor elkészült a sütőtök, tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a csicseriborsót, a fokhagymát, és pürésítsük!
  3. A masszát szedjük át egy tálba, és adjuk hozzá a többi alapanyagot a zsemlemorzsa vagy a szezámmag kivételével! Keverjük alaposan össze, majd nedves kézzel formázzunk belőle kis golyókat!
  4. Ha elkészültek a falafelek, tegyük be a hűtőbe egy órára, hogy kevésbé legyenek lágyak! Az idő elteltével a golyókat hempergessük zsemlemorzsába, vagy ízlésünk szerint szezámmagba!
  5. Forró olajban süssük ki! Pitával, salátával, tahini szósszal kínáljuk!

Ez is érdekelhet:

Ez a leves bearanyozza a legkomorabb őszi napot is

Ráadásul harminc perc alatt elkészíthető mindenféle komolyabb konyhai tapasztalat nélkül is.

tejmentes | tojásmentes | vegán | recept | szójamentes

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom