Close
Ez az art deco otthon egy pillanat alatt elvarázsol

Ez az art deco otthon egy pillanat alatt elvarázsol

Stephan Weishaupt Németországban született, Torontóban alapított kortársbútor-showroomot, és Miamiban vett lakást. Nem akármilyet, és nem akárhogyan rendezte be.

„A kifogástalan modernista darabok kincsestára”

– ez Weishaupt otthonának esszenciája, és ha valaki, hát ő tudja, miről beszél. Amíg csak vissza tud emlékezni, megszállottja volt a bútoroknak, nem meglepő tehát, hogy végül eljutott Kanadáig, ahol megalapította az Avenue Road showroomot.

Mivel azonban igazi világpolgár, nem horgonyzott le kizárólag Torontóban: 2013-ban vett egy házat Miamiban – egy 1932-es art deco épületet, amelyet aztán gondosan felújított és bebútorozott.

Most pedig elmondja, hogyan varázsolta újjá a lakást; az egyik kulcs például az eredetileg is meghatározó ívelt portálablakok érvényre juttatása, ahonnan egyenletes szórt fény árad a Weishaupt élete során összegyűjtött tárgyak legkiválóbbjaira. Persze a lakásban mindenhol találni szokatlan darabokat, illetve a Weishaupt szakterületének számító századközepi dizájn csúcstermékeit.

Ez is érdekelhet:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom