Close
Ez az art deco otthon egy pillanat alatt elvarázsol

Ez az art deco otthon egy pillanat alatt elvarázsol

Stephan Weishaupt Németországban született, Torontóban alapított kortársbútor-showroomot, és Miamiban vett lakást. Nem akármilyet, és nem akárhogyan rendezte be.

„A kifogástalan modernista darabok kincsestára”

– ez Weishaupt otthonának esszenciája, és ha valaki, hát ő tudja, miről beszél. Amíg csak vissza tud emlékezni, megszállottja volt a bútoroknak, nem meglepő tehát, hogy végül eljutott Kanadáig, ahol megalapította az Avenue Road showroomot.

Mivel azonban igazi világpolgár, nem horgonyzott le kizárólag Torontóban: 2013-ban vett egy házat Miamiban – egy 1932-es art deco épületet, amelyet aztán gondosan felújított és bebútorozott.

Most pedig elmondja, hogyan varázsolta újjá a lakást; az egyik kulcs például az eredetileg is meghatározó ívelt portálablakok érvényre juttatása, ahonnan egyenletes szórt fény árad a Weishaupt élete során összegyűjtött tárgyak legkiválóbbjaira. Persze a lakásban mindenhol találni szokatlan darabokat, illetve a Weishaupt szakterületének számító századközepi dizájn csúcstermékeit.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

Close