Close
Ez az art deco otthon egy pillanat alatt elvarázsol

Ez az art deco otthon egy pillanat alatt elvarázsol

Stephan Weishaupt Németországban született, Torontóban alapított kortársbútor-showroomot, és Miamiban vett lakást. Nem akármilyet, és nem akárhogyan rendezte be.

„A kifogástalan modernista darabok kincsestára”

– ez Weishaupt otthonának esszenciája, és ha valaki, hát ő tudja, miről beszél. Amíg csak vissza tud emlékezni, megszállottja volt a bútoroknak, nem meglepő tehát, hogy végül eljutott Kanadáig, ahol megalapította az Avenue Road showroomot.

Mivel azonban igazi világpolgár, nem horgonyzott le kizárólag Torontóban: 2013-ban vett egy házat Miamiban – egy 1932-es art deco épületet, amelyet aztán gondosan felújított és bebútorozott.

Most pedig elmondja, hogyan varázsolta újjá a lakást; az egyik kulcs például az eredetileg is meghatározó ívelt portálablakok érvényre juttatása, ahonnan egyenletes szórt fény árad a Weishaupt élete során összegyűjtött tárgyak legkiválóbbjaira. Persze a lakásban mindenhol találni szokatlan darabokat, illetve a Weishaupt szakterületének számító századközepi dizájn csúcstermékeit.

Ez is érdekelhet:

dizájn | otthon | miami | video | lakás

FOLYTASD EZZEL

Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

Ide nem nyaralni, hanem inspirációért jön az ember

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram