Close
Ez az étterem a fenntartható monumentalizmus iskolapéldája

Ez az étterem a fenntartható monumentalizmus iskolapéldája

Az Enter Projects Asia építészeti stúdió gigantikus rattanoszlopokat álmodott meg a bangkoki Spice & Barley étterem lenyűgöző belső terébe. Az igazán impozáns látványt nyújtó enteriőr az arany árnyalataival kiegészülve, a modern dizájnt ötvözi a thai hagyományokkal.

A thaiföldi Phuketben található Enter Projects Asia 3D-modellezéssel alkotta meg a folyóparti üdülőhely éttermének megjelenését alapjaiban meghatározó gigantikus rattanszobrot, amely szabályosan keresztülfonja az amúgy is lélegzetelállító, kézzel festett belső teret.

A rattanoszlopok a padlótól a harminc méter magas mennyezetig érnek, és speciális alumíniumkeretekkel támasztották ki, hogy megőrizzék maximális stabilitását.

A monumentális rattanépítményt arannyal festették le, így idézik meg a thai templomok hangulatát, belseje pedig tökéletesen elrejti a légkondicionáló és egyéb műszaki berendezések kevésbé szép látványt nyújtó szerelvényeit.

A Chao Priya folyóra néző étterem mennyezetén tovább burjánzik a természetes növényi installáció, mely hol hullámot, hol pedig buborékot képez, így adva a helyiségnek egy teljesen egyedi arculatot.

A tervezőiroda nem véletlenül választotta az enteriőr kialakításához fő alapanyagként a rattant: egy fenntartható, száz százalékig műanyagmentes megoldásban gondolkodtak, másrészről pedig a helyi kézműveseket is támogatni kívánták. Lokálpatriotizmusuk eredményesnek bizonyult, megrendelésükkel két helyi rattangyárat is meg tudtak menteni a bezárástól.

Az étterem bútorai szintén a helyi kézművesek munkáját dicsérik, így a fenntartható gondolkodás több fronton is átható erővel tudott megjelenni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: William Barrington-Binns)

 

phuket | étterem | enteriőr | thai | thaiföld

FOLYTASD EZZEL

Eláruljuk, miért nem érdemes kihagyni a szezon talán legizgalmasabb dizájneseményét

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram