Ez a magánkórház vetekszik a szállodák luxusával

Kevés olyan helyzet van, amikor az ember szívesen fekszik kórházban – kivétel talán a gyermekáldás. A világ számos pontján kritikus állapotban vannak az egészségmegőrző intézmények, példáért nem is kell messzire mennünk. A magánintézményeket sajnos csak a tehetősebb réteg engedheti meg magának, ám még ezek a klinikák sem makulátlanok, pláne, hogy sokuk meglévő kórházi intézményben bérel helyet, Melbourne-ben megmutatták, milyen az, amikor a gyógyulást a pozitív körülmények is befolyásolhatják. A Cabrini Hospital bármely menő hotelnek megfelelne, csak éppen falai közt pihenés helyett modern orvoslás zajlik. 

Nem sűrűn mutatunk be kórházat itt a Roadsteren, de ennek esztétikuma és szemlélete mellett nem tudtunk elmenni szó nélkül. Az ausztrál magánkórház ugyanis nemcsak kiváló orvosaira és high-tech műszerparkjára büszke, hanem kialakítására és emberbarát enteriőrjére is.

A Cabrini Hospital megálmodói vallják, hogy a szakértelem mellett a szép és igényes környezet is sokat hozzátesz a páciensek gyógyulásához.

Nem mindegy, hogy egy nyomasztó kórteremben várják a gyógyítóikat, vagy egy minden luxussal ellátott gyönyörű, hotelszobához hasonlító teremben. Olyanban, ahol a franciaágyas megoldás sem ritka, friss szülőknek például.

A kialakításban a nagy múltú BatesSmart stúdió volt a segítség, amely régóta a Cabrini csoporttal dolgozik.

Munkájukat úgy látták el, hogy a páciensek kényelmét helyezték első helyre, csak ezután következett a technológia összehangolása a praktikummal.

Több mint 16 ezer négyzetméteres az intézmény, és minden szolgáltatás, műszer megtalálható, amire például a nőgyógyászatnak és szülészetnek vagy az onkológiának szüksége van.

Naturális anyagok, neonfények helyett annyi természetes fény, amennyit csak meg tudnak oldani, és szép kilátás a három fő pillér, ami az alkotók szerint mind olyan faktor, amit talán a kevesebb büdzsével rendelkező egészségügyi intézmények is megvizsgálhatnának.

Apróságnak tűnhet, de életmentő egészségügyi ellátás során nagyon fontos, hogy a beteg milyen körülmények között várja a gyógyulást, az egészséget.

Ez is érdekelhet:

Mácsai doktor bácsi, Csákányi Eszter balerina az Örkény színház csodálatos fotósorozatában

Mácsai doktor bácsi, Csákányi Eszter balerina az Örkény színház csodálatos fotósorozatában.

(Fotók: Cabrini.com.au, The Cool Hunter)

enteriőr | kórház | kórházi szoba | cabrini hospital | egészségügy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom