Close
Ezek a világ legjobb gasztrotúrái

Ezek a világ legjobb gasztrotúrái

Az egyik online foglalási platform szerint az utazók hatvanegy százaléka az ételek és italok miatt foglal egy úti célt.

Szakértők összegyűjtöttek egy csokornyi csúcskategóriás gasztrotúrát, amelyek a kulináris élvezetekből is a legmagasabb minőséget nyújtják, miközben elkalauzolnak csodálatos tájakra, történelmi vidékekre és megismerhetjük a közösségek kultúráját is.

League of Travelers

A luxus gasztronómiai utazásszervező, Roads & Kingdoms Anthony Bourdain birtokával és José Andrés séf mellett dolgozik. A kulináris utazásokat a néhai Bourdain kíváncsisága mellett azon meggyőződése inspirálta, hogy az ételeken keresztül valóban megismerhetünk egy kultúrát.

A gasztronómiai túrákkal Georgiába, Olaszországba, Japánba, Spanyolországba és Thaiföldre is eljuthatunk.

Az egyik utazás José Andrés hazájába vezet, a gasztro-kirándulásból származó összes bevétel öt százalékát pedig a világhírű séf World Central Kitchen nevű szervezete kapja.

The Presidential

A portugáliai Douro-völgyön vezet keresztül ez a hihetetlenül elegáns vonatút, melynek különböző állomásai mennyei kóstolásokra csábítanak. Az út során sem maradnak az utasok csúcskategóriás gasztronómia nélkül, Henrique Sá Pessoa és José Avillez séfek gondoskodnak a legkiválóbb fogásokról.

Az esemény utolsó útja idén ősszel indul egy 1890-ben épült vonattal, amelyen elnökök, királyok és királynők, sőt pápák is utaztak már.

Paragon by Modern Adventure

A Modern Adventure utazási társaság élményutazása nemcsak gasztronómiai szempontból jelentős, hanem azért is, mert a vásárlással nonprofit szervezeteket és a jótékonysági szervezeteket is támogathatunk.

A világ legjobb éttermeinek vezető séfjeivel lehet találkozni,

amelyek között természetesen több Michelin-csillagos éttermet vezető is található. Ilyen például Jorge Vallejo a mexikóvárosi Quintonil, vagy Kyle Connaughton a három Michelin-csillagos Single Thread étteremtől.

Le Blanq

Az ételeket és a testmozgást kapcsolja össze a Le Blanq a luxustúrái során. Az utazók két keréken fedezhetik fel a csúcskategóriás ételek világát, miközben olyan legendás kerékpárosokkal is találkozhatnak, mint Sir Bradley Wiggins és Mark Cavendish.

Ráadásul a részvételhez nem kell profi kerékpárosnak lenni, a lelkesedés éppen elegendő.

Casa Maria Luigia

Massimo Bottura és Lara Gilmore által vezetett Osteria Francescana legjobb ételeit lehet megkóstolni a fantasztikus villában. A Casa Maria Luigia szervezett túrái tartalmaznak egy vezetett sétát Bologna UNESCO világörökségi városközpontjában, egy tésztakészítő tanfolyamot, és természetesen egy látogatást a helyi sajtkészítőknél. Emellett a résztvevők meghallgathatnak egy privát koncertet a Pavarotti házban, és akár egy Ferrarit is vezethetnek a csodálatos vidéken.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Unsplash)

gasztronómia | gasztrotúra | utazás

FOLYTASD EZZEL

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram