A Martini eredetéről keveset tudunk. Van, aki szerint San Franciscóban találták fel, mások szerint New Yorkban született meg valamikor az 1800-as évek közepe és az 1910-es évek között.
Az azonban biztos, hogy a világ egyik legismertebb koktélja, amelyet számos módon elkészíthetünk, például rázva vagy keverve. De milyen alternatívái lehetnek még a Martininak? A Food&Wine összegyűjtötte a legjobbakat.
Turf Club koktél
Az 1920-as évek receptje által ihletett Turf Club koktél egy óda a múlthoz, hiszen olyan időtlen összetevőkből készítik az italt, mint a maraschino likőr és az abszint.
Lazac Martini
Tökéletes kísérőital lehet egy brunch-hoz a füstölt lazacos ginnel és kapribogyóval készült ital, amely a luxusbagelek hangulatát idézi meg egy harmonikus koktélban.
Chandelier Martini
Pontosan huszonnégyszer kell megkeverni ezt a klasszikus martinit, amit a Chandelier Magic citrusos keserű hozzáadása tesz hihetetlenül különlegessé.
Datu Puti Martini
A filippinó csodaecet, a Datu Putival és nádcukorral ízesítve készül ez az édes-sós Martini, ami elsőre bár furcsán hangzik, kóstolva felejthetetlen ízélményt okoz.
Dirty Pasta Water Martini
Dirty Pasta Water tulajdonképpen koszos tésztavizet jelent, arra utal, hogy a tészta főzővize valamilyen rejtélyes oknál fogva a Martiniben landol. Hogy ki készítette ezt a bizarrnak tűnő koktélt, nem tudni, az azonban biztos, hogy a keményítőtartalmú víz egyedülállóan selymes textúrát kölcsönöz ennek a sós Martininak.
March Martini
Ez az ultra-elegáns, három fajta ginnel és fekete citromos keserűvel készült Martini a March nevű houstoni fine-dining étteremben készült először. Különlegessége, hogy fűszeres, sült gombás olajbogyóval tálalják.
MSG Martini
A sós, zamatos Martinibe vermut helyett gin vagy vodka kerül, hogy aztán az olíva bogyók sós leve és a Shaoxing bor kombinációja tegye ellenállhatatlanná.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Victor Protasio)
alkoholos ital | martini | koktél
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!