Close
Ezek Európa legjobb vega éttermei

Ezek Európa legjobb vega éttermei

A vegetarianizmus és a vegán táplálkozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, melynek nyomán mind több étterem dönt úgy, hogy kizárólag húsmentes ételeket készít. Európa-szerte már több Michelin-csillagos vega, illetve vegán étterem is van, amelyek fantasztikus fogásai feledtetni tudják, hogy nem tartalmaznak húsokat.

Joia, Milánó, Olaszország

A Joia volt az első vegetáriánus étterem Európában, amely Michelin-csillagot kapott. Az úttörő séf, Pietro Leemann természetes konyha filozófiája nemzetközi tapasztalatain alapul, ugyanis a szakács keresztül-kasul bejárta Európát és Ázsiát, hogy a legjobb recepteket gyűjtse össze.

Az étterem kínálatában minden bio alapanyagból készül, az ételek között pedig olyan különlegességek is megtalálhatók, mint a spenóttal, csalánnal, mandulás ricottával és sült vargányával töltött csokoládé, vagy a katalán fűszerezésű avokádóhab.

A friss hozzávalókat a várost körülvevő kisgazdaságokból szerzik be, és az étlapok között szerepel egy tizenhat fogásos kóstoló menü is Zenith névvel.

Tian, Bécs, Ausztria

Három Gault-Millau-ajánlással és egy Michelin-csillaggal rendelkező Tian Ausztria legjobb vegetariánus étterme, mely a kínálatát ritka és elfeledett zöldségekre, valamint gyümölcsökre, illetve válogatott gabonákra építi.

Folyamatosan keresik a modern, innovatív megoldásokat, hogy fogásaik valódi gasztronómiai élményt kínáljanak még a legelvetemültebb húsimádók számára is.

Az éttermi élményt egy nyolcfogásos kulináris utazásként írják le, amelynek minden összetevője szezonális, és fenntartható módon készül. Paul Ivić főszakács úgy véli, hogy a vegetáriánus konyha a modern életmód szerves része, ami egyre nagyobb teret nyer.

L’Arpège, Párizs, Franciaország

A három Michelin-csillagos L’Arpège étterem hosszú kóstolómenüjéről híres. Alain Aard Passard szakács korábban előszeretettel készített vörös húsokból és baromfikból ételeket,

2001-ben azonban úgy döntött, hogy teljesen vegetáriánus lesz.

Az azóta eltelt közel két évtizedben hatalmas tapasztalatra tett szert a szezonális zöldségek és a vegán alapanyagok terén.

Passardot Párizsban csak zöldségsuttogónak hívják, mivel saját telkeket vásárolt Franciaországban, hogy kiváló minőségű alapanyagainak egy részét maga termeszthesse meg. Ezekre alapul a Föld és tenger kóstolómenüje és a Kertész ebédje is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Luxeat.com, az éttermek Facebook-oldalai)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom