Close
Három kihagyhatatlan étterem a Magas-Tátrában

Három kihagyhatatlan étterem a Magas-Tátrában

Zakopane a Magas-Tátra lengyel oldalának legfontosabb őszi-téli turisztikai központja, melyet a magyar turisták évtizedek óta kedvelnek és szeretnek. Míg korábban abszolút a szocreál jellemezte, ma már a szálláshelyek jelentős része megújult, és a 21. századi megoldások begyűrűztek a gasztronómiába is.

Cikkünkben összegyűjtöttük Zakopane három legjobb újhullámos éttermét, ahol a klasszikus káposztás-húsos tészta is új dimenzióba kerül.

Goralska Tradycja

A zakopanei gasztronómiai kultúra iránti szenvedély és szeretet vezetett a Góralska Tradycja nevű étterem megszületéséhez. A tradicionális fogásokon alapuló menüsor varázslatos útra viszi a gasztroturistát, mely tele van ízekkel és új felfedezésekkel. A konyha a helyi hagyományokat és a modern megoldásokat ötvözi annak érdekében, hogy egyedi ételekkel örvendeztesse meg vendégeit.

Az édesség kedvelői sem hagyják el csalódottan a Góralska Tradycját. Finom sütemények széles választékát kínálja a földszinten található cukrászdájuk, amelyet kávékülönlegességekkel egészítenek ki.

A fogások mellett az étterem belső tere is pazar.

A műalkotások a helyi kézműveseknek köszönhetők, melyek szabályosan megkoronázzák azt a panorámát, amely az ablakokon a vendégek elé tárul.

STRH Bistro Art Cafe

Az STRH Bistro több mint egy egyszerű étterem, hiszen bisztró és kávézó is egyben Zakopane szívében, egy stílusos bérház legfelső emeletén. A tulajdonosok célja az volt, hogy olyan helyet teremtsenek meg, amely többet kínál a finom ételeknél, a remek kávénál és a gondosan válogatott söröknél. Olyan kávézóban gondolkodtak, amely a frissen főzött eszpresszó aromáján kívül kortárs dizájnnal is csordultig tele van.

Otthonos légkört szerettek volna teremteni azok számára, akik egy jó könyvvel vagy laptopjukkal ülnek be hozzájuk, és isteni fogásokat terveztek a megfáradt kirándulóknak.

Az étlap a szezonalitástól és a napszakoktól is függ, a fogásokban pedig a szenvedély és a magas minőség jelenik meg. A bisztró számos kortárs kiállításnak adott már otthont, hiszen amellett, hogy szívügyük a vendéglátás, a helyi művészeket is felkarolják.

Drukarnia Smaku Cristina

Egy 1928-ban épült nyomda született újjá akkor, amikor új tulajdonosai úgy döntöttek, az indusztriális stílus jegyében alapítanak éttermet. Az épület egyszerű formája megfelelt a háborúk közötti kortárs építészeti irányzatoknak, a nyomda bejárata előtt álló lenyűgöző oszlopok pedig igazán varázslatossá tették.

A konyhát vezető séfet Lengyelországban virtuózként jellemzik, aki hatalmas tapasztalattal nyúl a fogásokhoz, hogy művészeti alkotásokká formálja az ételeket.

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom