Close
Három kihagyhatatlan étterem a Magas-Tátrában

Három kihagyhatatlan étterem a Magas-Tátrában

Zakopane a Magas-Tátra lengyel oldalának legfontosabb őszi-téli turisztikai központja, melyet a magyar turisták évtizedek óta kedvelnek és szeretnek. Míg korábban abszolút a szocreál jellemezte, ma már a szálláshelyek jelentős része megújult, és a 21. századi megoldások begyűrűztek a gasztronómiába is.

Cikkünkben összegyűjtöttük Zakopane három legjobb újhullámos éttermét, ahol a klasszikus káposztás-húsos tészta is új dimenzióba kerül.

Goralska Tradycja

A zakopanei gasztronómiai kultúra iránti szenvedély és szeretet vezetett a Góralska Tradycja nevű étterem megszületéséhez. A tradicionális fogásokon alapuló menüsor varázslatos útra viszi a gasztroturistát, mely tele van ízekkel és új felfedezésekkel. A konyha a helyi hagyományokat és a modern megoldásokat ötvözi annak érdekében, hogy egyedi ételekkel örvendeztesse meg vendégeit.

Az édesség kedvelői sem hagyják el csalódottan a Góralska Tradycját. Finom sütemények széles választékát kínálja a földszinten található cukrászdájuk, amelyet kávékülönlegességekkel egészítenek ki.

A fogások mellett az étterem belső tere is pazar.

A műalkotások a helyi kézműveseknek köszönhetők, melyek szabályosan megkoronázzák azt a panorámát, amely az ablakokon a vendégek elé tárul.

STRH Bistro Art Cafe

Az STRH Bistro több mint egy egyszerű étterem, hiszen bisztró és kávézó is egyben Zakopane szívében, egy stílusos bérház legfelső emeletén. A tulajdonosok célja az volt, hogy olyan helyet teremtsenek meg, amely többet kínál a finom ételeknél, a remek kávénál és a gondosan válogatott söröknél. Olyan kávézóban gondolkodtak, amely a frissen főzött eszpresszó aromáján kívül kortárs dizájnnal is csordultig tele van.

Otthonos légkört szerettek volna teremteni azok számára, akik egy jó könyvvel vagy laptopjukkal ülnek be hozzájuk, és isteni fogásokat terveztek a megfáradt kirándulóknak.

Az étlap a szezonalitástól és a napszakoktól is függ, a fogásokban pedig a szenvedély és a magas minőség jelenik meg. A bisztró számos kortárs kiállításnak adott már otthont, hiszen amellett, hogy szívügyük a vendéglátás, a helyi művészeket is felkarolják.

Drukarnia Smaku Cristina

Egy 1928-ban épült nyomda született újjá akkor, amikor új tulajdonosai úgy döntöttek, az indusztriális stílus jegyében alapítanak éttermet. Az épület egyszerű formája megfelelt a háborúk közötti kortárs építészeti irányzatoknak, a nyomda bejárata előtt álló lenyűgöző oszlopok pedig igazán varázslatossá tették.

A konyhát vezető séfet Lengyelországban virtuózként jellemzik, aki hatalmas tapasztalattal nyúl a fogásokhoz, hogy művészeti alkotásokká formálja az ételeket.

Ez is érdekelhet:

lengyel gasztronómia | lengyel | bisztró | tátra | étterem

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram