Egyetlen vegán őszi saláta, ami minden húsimádót levesz a lábáról

Nem kell feltétlenül masszív húsokat fogyasztanunk ahhoz, hogy ámulatba ejtsük az ízlelőbimbóinkat.

Elég hozzá egy őszi ihletésű saláta, amiben a selymes kelkáposzta, a sült édesburgonya, a krémes mandulatejszín, a fanyar gránátalmás vinaigrette és a sós fűszerezés tökéletes kombinációja garantáltan meghozza a várt hatást.

Hozzávalók a salátához:

  • 2 nagy édesburgonya
  •  3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál durvább só
  • frissen őrölt feketebors
  • 1 nagyobb sötétzöld kelkáposzta
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 doboz mandulatejszín
  • 1 gránátalma
  • friss mentalevél

Hozzávalók a vinaigrette-hez:

  • 1 kisebb csészényi extra szűz olíva olaj
  • 3 evőkanál gránátalmaecet
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  •  ízlés szerinti mennységű só, bors, egy csipet cukor

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral!

2. Mossuk meg és vágjuk fel ujjnyi vastagságúra az édesburgonyát! Sorakoztassuk a tepsibe, öntsünk rá egy kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk! Nagyjából 25–30 percig süssük, amíg az édesburgonya teljesen meg nem puhul!

3. Amíg az édesburgonya sül, készítsük elő az öntetet! Egy légmentesen lezárható tálba öntsük bele a vinaigrette összes hozzávalóját, tegyük rá a tetejét, majd rázzuk össze alaposan, hogy az összetevők tökéletesen emulgeálódjanak!

4. Egy nagy keverőtálba tegyük bele a felaprított kelkáposztát, sózzuk meg, és adjunk hozzá egy citrom levét! A kezünkkel masszírozzuk bele a zöldségdarabokba a sós, citromos levet! Pár perc után kissé megfonnyadnak és mély zölddé válnak a levelek. Öntsünk rá pár csepp olívaolajat!

5. Tálaláskor a tányér közepére helyezzünk néhány evőkanálnyit kör alakban a krémes, sűrű állagú mandulatejszínből! Picit sózzuk, borsozzuk, majd helyezzünk rá egy-két maréknyi kelkáposztát, és öntsünk rá egy evőkanálnyi vinaigrettet! Tegyünk rá két tökéletesre sült édesburgonya-szeletet, szórjunk rá ízlésesen gránátalmamagokat! Végül díszítsük néhány levél frissen szedett mentával!

Ez is érdekelhet:

Mennyei receptek azoknak, akik szerint a saláta nem számít főételnek

Egy kis kedvcsináló mindazoknak, akik szerint salátát maximum köretként érdemes enni.

(Fotók: Getty Images)

őszi | vegán | recept | saláta

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom