Close
Egyetlen vegán őszi saláta, ami minden húsimádót levesz a lábáról

Egyetlen vegán őszi saláta, ami minden húsimádót levesz a lábáról

Nem kell feltétlenül masszív húsokat fogyasztanunk ahhoz, hogy ámulatba ejtsük az ízlelőbimbóinkat.

Elég hozzá egy őszi ihletésű saláta, amiben a selymes kelkáposzta, a sült édesburgonya, a krémes mandulatejszín, a fanyar gránátalmás vinaigrette és a sós fűszerezés tökéletes kombinációja garantáltan meghozza a várt hatást.

Hozzávalók a salátához:
  • 2 nagy édesburgonya
  •  3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál durvább só
  • frissen őrölt feketebors
  • 1 nagyobb sötétzöld kelkáposzta
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 doboz mandulatejszín
  • 1 gránátalma
  • friss mentalevél
Hozzávalók a vinaigrette-hez:
  • 1 kisebb csészényi extra szűz olíva olaj
  • 3 evőkanál gránátalmaecet
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  •  ízlés szerinti mennységű só, bors, egy csipet cukor

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral!

2. Mossuk meg és vágjuk fel ujjnyi vastagságúra az édesburgonyát! Sorakoztassuk a tepsibe, öntsünk rá egy kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk! Nagyjából 25–30 percig süssük, amíg az édesburgonya teljesen meg nem puhul!

3. Amíg az édesburgonya sül, készítsük elő az öntetet! Egy légmentesen lezárható tálba öntsük bele a vinaigrette összes hozzávalóját, tegyük rá a tetejét, majd rázzuk össze alaposan, hogy az összetevők tökéletesen emulgeálódjanak!

4. Egy nagy keverőtálba tegyük bele a felaprított kelkáposztát, sózzuk meg, és adjunk hozzá egy citrom levét! A kezünkkel masszírozzuk bele a zöldségdarabokba a sós, citromos levet! Pár perc után kissé megfonnyadnak és mély zölddé válnak a levelek. Öntsünk rá pár csepp olívaolajat!

5. Tálaláskor a tányér közepére helyezzünk néhány evőkanálnyit kör alakban a krémes, sűrű állagú mandulatejszínből! Picit sózzuk, borsozzuk, majd helyezzünk rá egy-két maréknyi kelkáposztát, és öntsünk rá egy evőkanálnyi vinaigrettet! Tegyünk rá két tökéletesre sült édesburgonya-szeletet, szórjunk rá ízlésesen gránátalmamagokat! Végül díszítsük néhány levél frissen szedett mentával!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom