Close
Ezeket nem szabad csinálni egy repülőúton egy légiutas-kísérő szerint

Ezeket nem szabad csinálni egy repülőúton egy légiutas-kísérő szerint

Van pár közismert dolog, amit a repülés során nem illik vagy nem érdemes megtenni, de mindig akadnak újak – ezekből mutat párat egy légiutas-kísérő.

Tommy Cimato összerakott egy listát arról, szerinte miket ne tegyünk meg soha a fedélzeten. Ezt látva minimum elgondolkodunk például a repülőgépek ablakairól.

.

Így, a Covid-korszak után Cimato tanácsai nem meglepő módon nagyrészt higiéniai szempontokat taglalnak.

Ha mondjuk ki kell mennünk a mosdóba, nem javasolja, hogy az öblítő gombját kézzel érintsük meg, hanem inkább használjunk zsebkendőt.

Szerinte a sokak által áhított ablak melletti ülés is problémás.

Remek opciónak számít, ha élvezni szeretnénk a kilátást, illetve könnyedén kísértésbe ejt, hogy ott pihentessük a fejünket egy kis szundikáláshoz, de Cimato utóbbit egyáltalán nem támogatja, mondván, nem tudhatuk, hogy egy gyerek vagy felnőtt előtte mit kenhetett rá.

Cimato további hasznos módszereket is ajánl annak érdekében, hogy jobban vigyázzunk magunkra az utazás során. A vízfogyasztás szuper fontos, különösen, ha figyelembe vesszük, milyen könnyű kiszáradni egy hosszú repülőúton. Lényeges, hogy hidratáltak maradjunk, plusz jót tesz a keringésnek.

Végül pedig azt mondja, használjuk ki nyugodtan a légiutas-kísérőket, ha ne adj’ isten megbetegednénk. Mindenben segítenek, és mindent megadnak, amire csak szükségünk lehet, beleértve a gyógyszeres csomagot is, tehát nem kell pánikba esnünk, vagy mindent egyedül csinálnunk, ha rosszul érezzük magunkat.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

fedélzet | nem szabad | utazás | légiutas-kísérő | repülő

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Kiderült, melyik gyönyörű európai város idén nyáron a magyarok kedvence

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram