Close
Ezekre a helyekre és programokra vidd el külföldről érkező barátaidat!

Ezekre a helyekre és programokra vidd el külföldről érkező barátaidat!

Idegenvezetősködni a saját városunkban igazi kaland: ilyenkor kénytelenek vagyunk egy kicsit „turista szemüvegen” keresztül szemlélni a környezetet, amelyben élünk. Olyan helyekre is betérünk, olyan utcákba is bekanyarodunk és olyan kincseket is felfedezünk, amelyek mellett csak úgy elrohanunk a szürke hétköznapokon.

Egyre több mindenkinek vannak más országokban élő ismerősei (vagy vidéki rokonai, barátai), így könnyen előfordulhat, hogy valakit körbe kell vezetni a városban. Amikor külföldi vendégek érkeznek hozzánk, végre alkalmunk nyílik alaposan felkészülni látnivalókból, vendéglátóhelyekből és programokból, így nem csak az idelátogatóknak, hanem magunknak is emlékezetes időtöltést szervezhetünk.

Kulturális kincseink – Séta a belvárosban

Budapest, a többi közép-európai fővároshoz hasonlóan számtalan történelmi épülettel és izgalmas látnivalóval büszkélkedhet. A Budai Várnegyedben és a belvárosban mindenképp érdemes tenni egy kört, hiszen a „kötelező” templomok, hidak és műemlékek valóban rászolgáltak a „Budapest nevezetességei” címre.

Ezt a túrát mindenképp gyalog ejtsétek meg, hiszen sokan épp a város karakterét meghatározó épületek miatt látogatnak el hozzánk. A Budapestre jellemző eklektikus, historizáló építészet a neoreneszánsz, a neogótika, a neobarokk és a neoromán stílusokat ötvözi, de akadnak gyönyörű szecessziós és bauhaus épületek is.

 

Sétahajózás a dunán

Ha valamit, hát a sétahajózást mindenképp ki kell próbálnotok! Sok városnéző hajó Budapest ( boat cruise Budapest ) gyönyörű látképe mellé programokat és étkezést is kínál. Egy borkóstolóval egybekötött vacsora a Dunán olyan élmény, amire vendégeid örökre emlékezni fognak.

Azonban az éjszakai hajózás Budapest szívében nem csak a vacsora miatt lehet különleges. Számos egyéb rendezvény és program kínálkozik, a svédasztalos vacsorától az élőzenés utazásig. De mindez csak hab a tortán: a kivilágított vár, a parlament és a hidak látványa pedig még azokat is elkápráztatja, akik nap mint nap közlekednek az esti fővárosban.

 

A vizek birodalma – Termálfürdő látogatás

Magyarországot a vizek birodalmának is nevezhetnénk, ugyanis az ország szinte minden régiójában találunk gyógyvíz forrásokat. Budapest is híres gyógyfürdőiről, amelyek nem csupán a gőzölgő termálvíz miatt különlegesek: a város legszebb pontjain, gyönyörűszép, többnyire történelmi épületekben találhatók.

Látogassatok el a Széchenyibe, a Gellértbe, a Rudasba vagy bármelyik másik világhírű termálfürdőnkbe és lazuljatok a gőzben! A hosszú városnéző séta után ez a legjobb lehetőség a feltöltődésre.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram