Ezért az új budapesti hotelért rajong a világ

Nyúlfarknyi budapesti történetmesélés és a főváros jelenleg legtöbb turistát vonzó tulajdonságai és látványosságai után a Daily Mail újságírója hamar rátér a szállásadó Podmaniczky utcai Mystery Hotelre. A tavalyi évben nyitott szálloda vendégéjszakái mellett rooftop bárt és mesés sparészleget is tartogat a vendégek és a luxusra vágyók számára. 

Az újságírót elsősorban az ragadta meg, ahogyan a szebb idők értékeit és a jelen modern megoldásait ötvözték, ahogy ízléssel megfér egymás mellett a súlyos bársonyfüggöny, a korinthoszi oszlopfők, a pepita padlózat és a 21. századi fricskával turbózott festmények. Nem feledkezett el megemlíteni, hogy az épület egykor a Magyarországi Symbolikus Nagypáholyvagyis a szabadkőművesek székhelye volt. Erre utaló jeleket, szimbólumokat bőven találunk a Podmaniczky utca 45. alatt.

James Murphy elalélt a gyönyörű csillároktól, melyek elbűvölték mind a bejáratnál, mind a bálteremből átalakított reggeliző hallban.

Írásában többször kiemeli, hogy annak sem kell megijednie a túlzott rokokótól, aki inkább modern hotelekben szeret időt tölteni, mivel éppen annyira történelmi és klasszikus, amennyire az még nem lesz terhes.

Sőt, inkább izgalmas az egész fúzió, hiszen egy steril szálloda helyett történelemmel átitatott falak között járunk, de mégis nagyon mai az egész.

Valószínűleg ez volt a hotel megálmodóinak eredeti koncepciója – és sikerült is elérni ezt a kellemesen kontrasztos hatást.

Mi is értekeztünk már róla, hogy megjelent a szótárakban az Instagram-kompatibilis szó, mi több, utazási összefoglalók és toplisták születnek a legfotogénebb helyekről, és Murphy sem tudott elmenni a tény mellett, hogy a Mystery Hotel meglehetősen jól mutat a fényképezőgép/telefon képernyőjén is. Sőt, az elmúlt idők legmutatósabbjának írja le.

Kicsit kalandozván a szálloda honlapján, megannyi szimpatikus extra tűnik fel, melyek közül az egyik az, hogy a hely állatbarát, ahol csekély felár ellenében kedvencünk is velünk tarthat a királyi palazzóba.

Remekül kihasználják a hotel tetejét is: nyáron már koktélozhattunk ott, a szabad ég alatt, rálátással az ikonikus fővárosi kupolákra, a megannyi belvárosi tetőre.

A Secret Garden Spa nemcsak a szállóvendégek kiváltsága: a pihenni vágyók háromórás és napijegyet is válthatnak a dzsungel tematikájú rekreációs központba.

Ez is érdekelhet:

Ebbe az étterembe kizárólag a kiválasztottak juthatnak be

A 2017-ben megnyitott előkelő Classified kizárólag a United Airlines légitársaság meghívójával elérhető.


(Fotók: Mystery Hotel)

daily mail | turizmus | sajtófigyelés | budapest hotel | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom