Close
Ebbe az étterembe kizárólag a kiválasztottak juthatnak be

Ebbe az étterembe kizárólag a kiválasztottak juthatnak be

Van egy étterem New York Newark repülőterének C terminálján, ahová nem lehet csak úgy asztalt foglalni.

A 2017-ben megnyitott előkelő Classified kizárólag a United Airlines légitársaság meghívójával elérhető.

De akkor hogyan lehet ilyet szerezni?

Az éttermet menedzselő OTG képviselője szerint a foglalást szándékosan rejtély övezi. Az utas e-mailen keresztül kap értesítést, de hogy aztán él-e a lehetőséggel, már az ő dolga.

A harminchat férőhelyes Classified helyén korábban egy szimpla tárgyaló működött, amit átalakítottak titkos étteremmé. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, semmiféle felirat vagy tábla nem jelzi a helyét, és a Newark egyetlen térképén sem szerepel. Kizárólag a kiválasztottak tudják, hogyan juthatnak el az étterembe a kiküldött meghívó alapján. Az egészet meglehetősen diszkréten kezelik: ha a meghívóval rendelkező személy megérkezik az étterembe, egy szürke öltönyös férfit kell keresnie, és közölnie vele, hogy asztalfoglalása van.

Maga a menü szezonális, amolyan háztáji jellegű, a finomságok pedig a legtöbb éttermi konyhával ellentétben fatüzelésű kemencében sülnek. Legnépszerűbb főételük a chilis homár, de a tengeri falatokat, a francia hagymalevest és a steaket is sokan kérik, mint ahogy a vegetáriánusok és a vegánok is tudnak miből válogatni.

A Classified elég népszerű a hírességek körében, mert a csendes és békés helyen zavartalanul tölthetik el az időt. Az étterem kizárólag a United Airlines törzsutasainak küld meghívót – ám ez korántsem jelenti azt, hogy mindenki kap, kaphat. Sokan kérdezik, merre található és hogyan lehetne valahogy meghívó nélkül bejutni, de ilyenkor a legmélyebb tisztelettel hárítják el a kérést, és hivatkoznak a szigorú üzletpolitikára.

Ha sehogy sem sikerült asztalfoglaláshoz jutni, a vendégek akkor is kaphatnak némi ízelítőt az exkluzív étterem kínálatából: a terminálon ugyanis működik egy francia étterem, ahová bárki beülhet és kipróbálhatja a Classified egyes fogásaihoz hasonló ételeket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: OTG, Getty Images, Business Insider)

new york | exkluzív | Classified | United Airlines | luxus

FOLYTASD EZZEL

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom