Van egy étterem New York Newark repülőterének C terminálján, ahová nem lehet csak úgy asztalt foglalni.
A 2017-ben megnyitott előkelő Classified kizárólag a United Airlines légitársaság meghívójával elérhető.
De akkor hogyan lehet ilyet szerezni?
Az éttermet menedzselő OTG képviselője szerint a foglalást szándékosan rejtély övezi. Az utas e-mailen keresztül kap értesítést, de hogy aztán él-e a lehetőséggel, már az ő dolga.
A harminchat férőhelyes Classified helyén korábban egy szimpla tárgyaló működött, amit átalakítottak titkos étteremmé. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, semmiféle felirat vagy tábla nem jelzi a helyét, és a Newark egyetlen térképén sem szerepel. Kizárólag a kiválasztottak tudják, hogyan juthatnak el az étterembe a kiküldött meghívó alapján. Az egészet meglehetősen diszkréten kezelik: ha a meghívóval rendelkező személy megérkezik az étterembe, egy szürke öltönyös férfit kell keresnie, és közölnie vele, hogy asztalfoglalása van.
Maga a menü szezonális, amolyan háztáji jellegű, a finomságok pedig a legtöbb éttermi konyhával ellentétben fatüzelésű kemencében sülnek. Legnépszerűbb főételük a chilis homár, de a tengeri falatokat, a francia hagymalevest és a steaket is sokan kérik, mint ahogy a vegetáriánusok és a vegánok is tudnak miből válogatni.
A Classified elég népszerű a hírességek körében, mert a csendes és békés helyen zavartalanul tölthetik el az időt. Az étterem kizárólag a United Airlines törzsutasainak küld meghívót – ám ez korántsem jelenti azt, hogy mindenki kap, kaphat. Sokan kérdezik, merre található és hogyan lehetne valahogy meghívó nélkül bejutni, de ilyenkor a legmélyebb tisztelettel hárítják el a kérést, és hivatkoznak a szigorú üzletpolitikára.
Ha sehogy sem sikerült asztalfoglaláshoz jutni, a vendégek akkor is kaphatnak némi ízelítőt az exkluzív étterem kínálatából: a terminálon ugyanis működik egy francia étterem, ahová bárki beülhet és kipróbálhatja a Classified egyes fogásaihoz hasonló ételeket.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: OTG, Getty Images, Business Insider)
new york | étterem | United Airlines | exkluzív | meghívó | Classified
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!