Öt érv, hogy miért utazási irodával utazzunk 2024-ben

A Turisztikai Világszervezet előrejelzése szerint a nemzetközi turizmus idén valószínűleg visszatér a világjárvány előtti szintre, de az első becslések alapján akár meg is haladhatja 2019-et. Ha egyénileg szervezzük utazásunkat, gyakran fel sem mérjük, mennyit töltünk a tervezéssel, a repülőjegyek és szállodák keresésével, az útvonalak, térképek böngészésével. Termes Nórát, az IBUSZ szakértőjét kérdeztük arról, hogy miért érdemes utazási irodát választani idén?

Anyagi biztonság, lelki nyugalom

Ha lefoglaltunk és kifizettünk egy utat, annak összege nem változik, hiába ingadozik – legtöbbször számunkra épp rossz irányba – a forint árfolyama, vagy nő az infláció. Mivel a nagyobb utazási irodák jellemzően charter repülőket vagy buszokat működtetnek, attól sem kell tartanunk, hogy túlfoglalás miatt lemaradunk a járatról, vagy nem érjük el az átszállást, ami máskor bizony előfordulhat.

Termes Nóra

A megbízható utazási irodák csakis folyamatosan ellenőrzött partnerekkel állnak üzleti kapcsolatban, így garantált az ígért minőség, s átverős ajánlatba biztosan nem futhatunk bele. Az utazási iroda választása azért is jó döntés, mert rendkívüli esemény (pl. extrém időjárási vagy rendkívüli politikai események) esetén az utazási irodának kell gondoskodnia a hazahozatalunkról, illetve más helyen történő elszállásolásunkról.

Akinek elsődleges a biztonság és a nyugalom külföldön, az biztos, hogy utazási irodával szervezi szabadságát, mert így készen megkap minden igényelt szolgáltatást, s a kint tartózkodás előtt és alatt is az iroda intézkedik minden esetben.

Gondoskodnak a kényelmünkről

 Minden létező szálláshelyet, jegyet, autókölcsönzőt, biztosítást és akciót végigböngészni igencsak időigényes folyamat.

Ha utazási irodát választunk, valójában megszerveznek és lebonyolítanak mindent, akár egyedi kérésekkel kiegészítve.

Attól kezdve, hogy befizettük az utazást, nyugodtan hátradőlhetünk! Szinte semmit sem kell magunknak elintéznünk: a szállásról, a programokról, az oda- és visszautazásról, a programokról is helyettünk gondoskodnak.

Gyorsaság, tapasztalat, helyismeret

A jó és megbízható utazási irodák szakemberei többéves, olykor évtizedes tapasztalatokkal, munkakapcsolatokkal rendelkeznek a világ minden pontján. Így nemcsak az adott utat szervezik meg gyorsan és hatékonyan, de akkor is rövid időn belül reagálnak, ha alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez: például időjáráshoz, váratlan helyzetekhez. Vagyis, nem leszünk elveszve egy idegen országban, annak nyelvét netán nem ismerve.

Ráadásul az utazási irodák munkatársainak sok esetben személyes tapasztalatai is vannak az adott úti cél kapcsán, így hasznos tanácsokkal segíthetik utazásunkat.

Optimális költségek

Tévhit, hogy az utazási irodák nincsenek versenyben az internetes árakkal! Az alacsony árakat a szolgáltatások minőségével és a biztonsággal kell összehasonlítani.

Nem mindegy, hogy kicsit olcsóbban jóval rosszabb szálláshoz, repülőjegyhez jutunk, vagy reális összegért, az utazási irodák által elérhető kedvezményekkel számolva jóval színvonalasabb szolgáltatást vehetünk igénybe. Az utazási irodák sokféle, magánember számára nem elérhető kedvezményes lehetőséghez is hozzáférnek.

Szabadon választva

Sok nyaralni vágyót elriaszt a régi típusú „társas utak” emléke, az, hogy alkalmazkodni kell másokhoz, idegenekhez. Ma azonban ez már koránt sincs így! Nyugodtan élvezhetjük az utazási irodák által szervezett kényelmet úgy is, hogy közben szabadon döntünk egyéni programjainkról.

Ha akarunk, csatlakozunk fakultatív kirándulásokhoz, ha nem akarunk, nem.

Ma, amikor a koronavírus okozta bezártság után egyre több magyar újra felhőtlenül szeretne nyaralni, az utazási irodákkal karöltve ötvözhetjük legjobban a szervezett nyaralás előnyeit és saját, egyéni elvárásainkat.

(Fotók: Getty Images)

szervezés | utazási iroda | utazás | ibusz | költségek

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Wellness és luxus: Fedezd fel Magyarország egyik legexklúzívabb wellness paradicsomát
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom