A grillcsirke az egyik leggyorsabban elkészíthető, egészséges étel, amihez szívesen nyúlunk, ha rövid idő alatt szeretnénk valami finomat tenni az asztalra.
Előnye, hogy a kültéri grill mellett az elektromos, kompakt méretű eszközön is elkészíthető, kedvezőtlen időjárás esetén sem kell lemondanunk a grillélményről. Ha pedig gazdagon fűszerezett salátaöntetet és mézédes barackot társítunk hozzá, a végeredmény igazán izgalmas ízvilágú főétel lesz.
Hozzávalók hat adaghoz:
• 5 evőkanál olívaolaj
• 1 evőkanál balzsamecet
• 1 evőkanál apróra vágott újhagyma
• 1 teáskanál dijoni mustár
• 4 őszibarack
• 4 csirkemell filé
• 2 zacskó csésze rukkola
• só, bors
Elkészítése:
- A grillt magas hőfokon előmelegítjük. Közben egy tálkában összekeverjük az olívaolajat a balzsamecettel, az apróra vágott újhagymával, a dijoni mustárra és a sóval.
- A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, a vágott oldalát beolajozzuk. Olajozott felével lefelé a grillre tesszük, és négy perc alatt készre sütjük. Egy tányérra helyezzük, és félrerakjuk.
- A csirkemell mindkét oldalát megkenjük egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. A grillrácsra helyezzük, és oldalanként legalább 4 percig sütjük. A csirkemell akkor lesz jó, ha a húshőmérő a filé közepébe szúrva 74 Celsius-fokot mutat. Ekkor levesszük a tűzről, és a barackokkal együtt felcsíkozzuk.
- Egy tálba szórjuk a rukkolát, rátesszük a feldarabolt húst és gyümölcsöt, végül meglocsoljuk az öntettel, és már készen is vagyunk.
grillcsirke | saláta | barack | csirkemell | recept
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!