Close
Így készül Martha Stewart isteni grilldesszertje

Így készül Martha Stewart isteni grilldesszertje

A S’more az Egyesült Államok és Kanada egyik legnépszerűbb grilldesszertje, amit pillecukorból, graham kekszből és csokoládéból készítenek pillanatok alatt.

Úgy tudni, az első receptjét az 1920-as években jegyezték fel egy amerikai receptkönyvbe, akkor graham keksz-szendvicsként emlegették. A cserkészek körében is igen népszerű étel volt, a tábortűz körül, csapatépítő jelleggel készítették és fogyasztották.

Hozzávalók:

  • graham keksz
  • egy tábla csokoládé kockákra törve
  • pillecukor

Elkészítése:

Első lépés: Helyezzük a kekszek felét egy grilltepsire, mindegyikre tegyünk egy-egy kocka csokoládét és egy-egy mályvacukrot! Rakjuk a grillrácsra és süssük addig, amig a csokoládé meg nem olvad és a pillecukor meg nem puhul.

Második lépés: 3-5 perc elteltével tegyünk mindegyikre még egy kekszet, hogy szendvicsformát kapjunk! Frissen fogyasszuk!

A halak grillezése pedig sokak számára jelent kihívást, hiszen sokkal finomabbak, lágyabbak, mint például a csirke vagy a marhahús. Ráadásul, mivel a halhúsnak magas a víztartalma, könnyen ki is száradhat sütés közben. Vannak azonban jó módszerek arra, hogy tökéletes grillezett halat készítsünk. Ezeket gyűjtöttük össze.

(Fotók: Getty Images)

martha stewart | smore | recept | pillecukor

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram