A S'more az Egyesült Államok és Kanada egyik legnépszerűbb grilldesszertje, amit pillecukorból, graham kekszből és csokoládéból készítenek pillanatok alatt.
Úgy tudni, az első receptjét az 1920-as években jegyezték fel egy amerikai receptkönyvbe, akkor graham keksz-szendvicsként emlegették. A cserkészek körében is igen népszerű étel volt, a tábortűz körül, csapatépítő jelleggel készítették és fogyasztották.
Hozzávalók:
- graham keksz
- egy tábla csokoládé kockákra törve
- pillecukor
Elkészítése:
Első lépés: Helyezzük a kekszek felét egy grilltepsire, mindegyikre tegyünk egy-egy kocka csokoládét és egy-egy mályvacukrot! Rakjuk a grillrácsra és süssük addig, amig a csokoládé meg nem olvad és a pillecukor meg nem puhul.
Második lépés: 3-5 perc elteltével tegyünk mindegyikre még egy kekszet, hogy szendvicsformát kapjunk! Frissen fogyasszuk!
A halak grillezése pedig sokak számára jelent kihívást, hiszen sokkal finomabbak, lágyabbak, mint például a csirke vagy a marhahús. Ráadásul, mivel a halhúsnak magas a víztartalma, könnyen ki is száradhat sütés közben. Vannak azonban jó módszerek arra, hogy tökéletes grillezett halat készítsünk. Ezeket gyűjtöttük össze.
(Fotók: Getty Images)
smore | recept | martha stewart | pillecukor
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!