Close
Így grillezz halat öt lépésben!

Így grillezz halat öt lépésben!

A halak grillezése sokak számára jelent kihívást, hiszen sokkal finomabbak, lágyabbak, mint például a csirke vagy a marhahús. Ráadásul, mivel a halhúsnak magas a víztartalma, könnyen ki is száradhat sütés közben. Vannak azonban jó módszerek arra, hogy tökéletes grillezett halat készítsünk. Ezeket gyűjtöttük össze.

Egészben vagy filében

A halak grillezése esetén érdemes különbséget tenni abban, hogy egészben sütjük meg, vagy filét teszünk a grillrácsra. Amennyiben egészben sütjük, a bőr megakadályozza a hús kiszáradását, így sokkal ízletesebb lehet a végeredmény.

A halfilé esetében az étel jóval hamarabb elkészül, ugyanakkor kifejezett nehézséget okozhat a hús megfordítása a rácson.

Amennyiben olyan halfilével dolgozunk, amin van bőrréteg, érdemes az idő nagy részében a halbőrrel lefelé sütni a húst, a fordítást követően már csak egy-két percig tartsuk a parázs fölött!

 

Jó módszer lehet az is, ha a halszeletekre helyezünk egy kevés vajat, citromszeleteket, friss zöldfűszereket, majd alufóliába csavarjuk és a rácsra helyezzük. A végeredmény így nemcsak szaftos lesz, de vizuálisan is szép látványt nyújt majd kicsomagolás után.

A hal grillezése öt lépésben

Első lépés: Drótkefével alaposan tisztítsuk meg a grillrácsot!

Második lépés: Ízesítsük a halakat sóval, borssal, zöldfűszerekkel, kenjük be egy kevés olívaolajjal! 

Harmadik lépés: Helyezzük a grillt közepesen magas fokra, majd tegyük rá a grillrácsot és hagyjuk, hogy átforrósodjon.

Negyedik lépés: Helyezzük a halat a grillrácsra a bőrével lefelé!

Ötödik lépés: A halak grillezése oldalanként nagyjából öt percig tart, ha van húshőmérőnk, érdemes használnunk. A hal akkor lesz jó, ha a maghőmérséklete 65-70 fok közötti. Amikor elkészült a halunk, azonnal helyezzük át egy meleg tálra és fogyasztás előtt pihentessük néhány percig! 

Itt a grillszezon! Az első nagy sütögetés előtt azonban érdemes körbenéznünk, minden eszközünk rendelkezésre áll-e ahhoz, hogy fejedelmi barbecue-partit csaphassunk a kertben vagy az erkélyen. Összegyűjtöttünk hét olyan kiegészítőt, ami nélkül nem érdemes nekiállni a sütögetésnek.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ezeket az ételeket és italokat a puszta véletlennek köszönhetjük
Három jegeskávé, amit otthon is elkészíthetsz
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom