Aggasztó tendencia figyelhető meg egyes repülőutakon

Nagy-Britannia két legnagyobb szakszervezetének egyike, a Unite aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyre több a fegyelmezetlen utas a repülőtereken és a fedélzeten.

Mint a szakszervezet egyik képviselője, Pat McIlvogue elmondta, a szervezet Skócia-szerte megkereste a légitársaságokat és a repülőtereket, miután egy héten belül két incidens is történt, ugyanazon az útvonalon: a Ryanair Edinburghból Tenerifére tartó járatain.

Hozzátette, hogy a repülőtereken és a járatokon a dolgozókkal szembeni antiszociális viselkedés és a fenyegetések egyre gyakoribbá válása mélyen aggasztó. Teljesen elfogadhatatlan, hogy bármelyik munkavállalónak szóbeli vagy fizikai bántalmazással kell szembenéznie, a helyzettel sürgősen foglalkozni kell.

Február 19-én két férfi és egy nő verekedett össze, azokat az utasokat pedig megfenyegették, akik megpróbálták őket megnyugtatni. A triót végül a helyi rendőrség fogta el Tenerifén, a személyzet nem tudta megfékezni a renitens utazókat, a pilóta pedig végig a pilótafülkében volt.

Hat nappal később ugyanerről az útvonalról Portugáliába kellett átirányítani egy járatot, miután verekedés tört ki a fedélzeten, amelyben az utasok üvegeket is dobáltak.

Az egyik szemtanú szerint a légitársaságnak több támogatást kellene kapnia ahhoz, hogy kényszerítő intézkedéseket tegyen, amikor tömegesen randalíroznak az utasok. Mint hozzátette, az utaskísérők hiába próbálták lecsillapítani a kedélyeket, tehetetlenek voltak.

De a probléma nemcsak a briteknél jellemző. A múlt hónapban, miután két ember összeverekedett a Southwest egyik járatán, az amerikai közlekedési minisztérium is megosztott egy emlékeztetőt arról, hogy a fékezhetetlen utasok akár 37 ezer dolláros bírsággal is sújthatók.

Az egyik ismert légitársaság még az utasokra vonatkozó, közös repüléstilalmi listát is bevezetne.

(Forrás: Business Insider, képek: Getty Images, Unsplash)

incidensek | fegyelmezetlen | utasok | repülő | repülés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram