Close
Utasokra vonatkozó, közös repüléstilalmi listát vezetne be az egyik ismert légitársaság

Utasokra vonatkozó, közös repüléstilalmi listát vezetne be az egyik ismert légitársaság

A Delta Air Lines arra kéri a légitársaságokat, hogy osszák meg egymással a fegyelmezetlen utasok ún. “no fly” listáját.

A Delta közleményében arról ír, hogy sokkal jobban meg kell védeni a légitársaságok alkalmazottait, illetve szerintük a társaságonként kitiltott utasok listája nem működik olyan jól, ha az adott utas egy másik légitársasággal nyugodtan repülhet.

A Delta eddig ezerhatszáz engedetlen utast tiltott ki a járatairól azóta, hogy az Egyesült Államokban bevezették a kötelező fedélzeti maszkhasználatot, aminek következtében megugrott az incidensek száma – utóbbiakat leginkább a maszkviselést megtagadók okozták.

Eközben a United Airlines ez idő alatt több mint ezer utast helyezett tiltólistára.

Az amerikai kongresszus közlekedési bizottságának elnöke, Peter DeFazio felvetette az összes  légitársaságra kiterjedő “repüléstilalmi lista” ötletét, illetve érdeklődött annak esetleges jogi akadályairól. DeFazio továbbá azt is javasolta, hogy a repülőtereken szüntessék be az elvitelre szánt alkoholos italok árusítását.

Csak ebben az évben az Egyesült Államokban 4385 bejelentés érkezett fegyelmezetlen utasokhoz köthető incidensekről, ebből 3199 a maszkviselés miatt bontakozott ki. A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) több mint egymillió dollárnyi bírságot szabott ki. A kormányzati adatok szerint ez a szám az év eleje óta ugyan csökkent, de továbbra is több mint kétszerese a 2020 végi állapotnak. Júliusban a Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) közölte, hogy a járvány kezdete óta több mint nyolcvanöt, fizikai jellegű attrocitás érte a TSA tisztviselőit.

Az American Airlines legalább 2022 januárjáig meghosszabbítja a járatain az alkoholfogyasztás tilalmát. A légitársaság még a koronavírus-járvány elején vezette be a szigorítást, amikor drámai mértékben megnőtt a fegyelmezetlenül viselkedő utasok száma. A szesztilalom január 18-ig marad érvényben, amikor is lejár a napokban bevezett, fedélzeti maszkviselésre vonatkozó mandátum Amerikában.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom