Close
Ezt árulja el rólad, ha feketén iszod a kávét

Ezt árulja el rólad, ha feketén iszod a kávét

Egy friss kutatás megállapította, hogy a kávéfogyasztási mód kiválasztásakor a koffein iránti igény fontosabb, mint az ízélmény.

A tudósok szerint a keserű ételek és italok iránti preferenciát vagy ellenszenvet genetikai okok is befolyásolják, ahogyan azt is, hogy szervezetünk milyen gyorsan dolgozza fel a koffeint. Egy friss kuktatás azonban arra is rávilágít, hogy

azok, akik feketén isszák a kávét, inkább a koffeint szeretik, nem pedig az italt magát.

A Nature’s Scientific Reports-ban publikált tanulmány eredetileg azt feltételezte, hogy a kávéfogyasztók az ízpreferenciák miatt mondanak le arról, hogy tejet és cukrot tegyenek a kávéjukba.

Ezzel szemben kiderült, hogy a koffein szervezet által történő feldolgozásának ideje húzódik meg a háttérben. Azok, akiknek a szervezete gyorsabban feldolgozza a koffeint vagy nagyobb igényük van a bevitelére, feketén isszák a kávéjukat

még abban az esetben is, ha kifejezetten nem szeretik a keserű ízeket.

Azaz leegyszerűsítve, a koffein iránti vágy felülírja a keserű ízek iránti esetleges ellenszenvet.

Ez az állítás igaz más koffein tartalmú, keserű ételekre is, így a teára és az étcsokoládéra.

A kutatást vezető tudós szerint amikor az emberek a koffeinre gondolnak, azonnal keserű ízre asszociálnak, így még az étcsokoládét is élvezettel fogyasztják.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni
Ebben az évben végre megtartják Magyarország legizgalmasabb gasztrofesztiválját
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom