Close
Gyönyörű olasz helyek, amelyek eddig nem voltak fenn a radarunkon

Gyönyörű olasz helyek, amelyek eddig nem voltak fenn a radarunkon

Ha már kívülről-belülről ismered Olaszországot, érdemes ismeretlenebb partokra evezned.

San Cassiano

Az észak-olaszországi Bolzanótól nem messze, a Lavarella-hegy lábánál található San Cassiano a Dolomitok hegyi falvaira jellemző báj, béke és nyugalom megtestesítője. Olyan fényűző szállodákban pihenhetünk, mint a Rosa Alpina, melynek rusztikus-luxus tetőtéri lakosztályából fantasztikus kilátás nyílik a környékre. Az Armentarola völgyében tett séták látványos naplementéket ígérnek.

San Gimignano

Ez a hamisítatlan toszkán falucska bármikor kellemes ellenpontot képez a nagyobb városok, Siena vagy Firenze nyüzsgésének. A dombtetőre épült település ma is őrzi középkori építészeti emlékeit, mint a városfalat és a lakótornyokat, mely utóbbiakról kapta a Tornyok városa becenevet is. Érdemes megkóstolni itt a a környéken termesztett szőlőből készülő, híres fehér bort, a Vernaccia di San Gimignanót.

Isola Bella

A Szicília keleti partjainál található kicsiny szigetet a Jón-tenger gyöngyszemeként is szokás emlegetni, mely sziklás partokkal és víz alatti barlangokkal várja a látogatókat.

Egészen 1990-ig magántulajdonban volt,

Szicília akkor megvásárolta és természetvédelmi területté nyilvánította. A szigetet a szárazfölddel egy homoknyelv köti össze, melyen apály idején gyalog is át lehet kelteni.

Praiano

Amalfi és Positano között, a sziklafalon fekvő Praiano egykor halászfalu volt,

de selyemgyártással is foglalkoztak itt. Itt nyaraltak egykor az amalfii dózsék, és idilli vonzerejéből azóta sem vesztett semmit.

Ostuni

A Pugliában, az Adriai-tenger partjától nyolc kilométerre, dombos vidéken található Ostuni fehérre meszelt házaival nyújt különleges látványt, ami miatt Fehér városnak is szokták nevezni. Igen népszerű a külföldről betelepülők körében.

Olaszország kevéssé ismert, különleges helyszíneiről korábban itt és itt is írtunk.

(Források: Harper’s Bazaar, Wikipédia, Bergfex, Wikipédia, Wikipédia, képek: Unsplash)

San Gimignano | Isola Bella | San Cassiano | olaszország | ostuni

FOLYTASD EZZEL

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

A légi közlekedést sem kíméli az orosz mozgósítás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Az álom és ébrenlét varázslatos világába repít az idei S/ALON Budapest lakástrend kiállítás
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom