Close
Új séffel és kiállítással várja a tavaszt Budapest egyik felkapott étterme

Új séffel és kiállítással várja a tavaszt Budapest egyik felkapott étterme

A FELIX Kitchen&Bar termeiben már elkezdődött a tavaszi megújulás: Katona Dániel személyében új executive séf vezeti a konyhát, az épület egyedi terében pedig megtekinthető az AQVA Art Collection második képzőművészeti válogatása I, Without a Face címmel az arctalanság, az arc elfedésének misztériumát járja körül.

Katona Dániel a konyha élén

A tavaszra készülve egy fontos változás történt a FELIX Kitchen&Bar életében: mostantól Katona Dániel igazgatja a konyhát, aki hosszú idő után tért vissza Magyarországra a feladat kedvéért.

Dánielben már tizenkét évesen megfogalmazódott, hogy séf szeretne lenni. Álma megvalósítása érdekében itthon és Franciaországban tanult, rengeteget utazott, hogy minél több tapasztalatot gyűjthessen.

Az elmúlt hat évben Spanyolországban dolgozott, ebből hármat az egyik legjobb helyi séf, Jordi Cruz mellett, akinek három étterme összesen hat Michelin-csillagot birtokol.

Nem meglepő tehát, ha a magyar és francia alapok mellett

Dániel konyhájára nagy hatást gyakorolt a mediterrán ízvilág – így egészen különleges ételekre számíthatnak tőle a vendégek.

A séf középpontba helyezi a szezonalitást, ennek megfelelően válogatja meg az alapanyagokat is, a terve pedig az, hogy minden hónapban ki is emeljen közülük egyet és a köré tervezzen extra fogásokat. Már most a nyári menü alapjain gondolkozik, hogy mire odaérünk a szezonban, a FELIX csapatával mindenkit elkápráztassanak majd a menüvel.

A pénteken debütáló menün többek között olyan ételek szerepelnek, mint:

  • vöröslazac tatár, édeskömény, pisztráng kaviár
  • kacsás BAO, szilvamártás
  • fekete Acquerello rizottó, tintahal
  • FELIX Pina Colada


Az eseményen lehetőség nyílt megkóstolni Katona Dániel különleges marha carpaccióját is, mely még nem szerepel az étlapon, de betekintést ad a séf víziójába.

Új kiállítással vár az AQVA

 2021 végén nyílt meg a különleges AQVA terem a FELIX Kitchen&Bar-ban, aminek nevét az épület Vízház múltja ihlette. A kiállítóteret az a cél hívta életre, hogy olyan helyszínné váljon, ami összeköti a gasztronómiát és a kortárs művészetet.

A teremben izgalmas kiállítások közt vacsorázhatnak a vendégek, akik akár a látványkonyha mellett az ételek készítését is figyelemmel kísérhetik.

Az AQVA Art Collection időszakosan megújuló művészeti kiállításának célja a szélesebb – nem csupán a műértő és műkedvelő – közönség elérése és megszólítása, a különféle művészekkel, galeristákkal, műgyűjtőkkel történő kollaborációkon keresztül.

A helyszín második képzőművészeti válogatása I, Without a Face címen a karnevál és a közelgő tavasz előtt tiszteleg, azzal a reményteli vízióval, hogy hamarosan már csak emlékként gondolunk vissza a pandémia időszakára és a megújuló tavaszi napsütésben ismét maszkok nélkül tekinthetünk majd egymás arcára.

A kiállítás négy fiatal alkotó, Anna Hulačová, Keresztes Zsófia, Keresztesi Botond és Szinyova Gergő alkotásaiból mutat be néhány kortárs parafrázist a maszkviselés történeteihez és jelenéhez kapcsolódóan. Művészeti koordinációért Molnár Dóra és Zsikla Mónika, a Q Contemporary főkurátora felel.

felix | kiállítás | budapest | étterem | katona dániel

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram