Close
Bréking: új Michelin-csillagos éttermei vannak Budapestnek!

Bréking: új Michelin-csillagos éttermei vannak Budapestnek!

Ezzel immáron hétre emelkedett a hazai csillagos helyek száma a kultikus útikönyvben. 

Megérkezett a Michelin Guide Budapest 2021, amiből kiderül, mely magyarországi éttermek tarthatták meg a csillagaikat, és melyek kapták meg történetük során először az elismerést.

Kezdjük utóbbival, az Essência és a Salt mostantól Michelin-csillagos helyként mutathatja be magát, miután mindkét étterem egy-egy csillagot érdemelt ki az új kiadványban.

A korábban két csillaggal elismert Onyx viszont nem szerepel a kalauzban.

Az Essênciáról a közelmúltban írtunk; Tiago Sabarigo és felesége, Éva víziója egy olyan étterem volt, ahol a távoli Portugália ízei mellett a magyar konyha is helyet kap.

Jártunk a Saltban is, akkor azt írtuk, hogy ott mennybe megy a szalonna és a nagymamák világát idéző szilvalekváros hájas. A Salt más, mint a többiek, és ez nagyon jó. Csillagot jósoltunk neki, és úgy tűnik, bejött!

Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója szerint mindkét étterem csodálatos példája Budapest dinamikus éttermi jelenlétének. Nemcsak fantasztikus ételeket kínálnak némi csavarral, hanem tisztelettel tekintenek Magyarország kulináris hagyományaira is.

Jelen állás szerint tehát hét Michelin-csillagos étterme van hazánknak:

  • Babel
  • Borkonyha
  • Costes
  • Costes Downtown
  • Essência Restaurant
  • Salt
  • Stand

További hat budapesti éttermet pedig Michelin Plate minősítéssel ajánl a kalauz:

  • Hoppá! Bistro
  • Felix Kitchen&Bar
  • Stand25 Bisztró
  • Spago by Wolfgang Puck
  • Rumour
  • Pasztell

Mivel a budapesti kalauz ezúttal csak digitális formában jelenik meg, a kritikusoknak több idejük volt dolgozni rajta, ami létfontosságúnak bizonyult a jelenlegi kihívások mellett. Ennek ellenére a Michelin Guide szakértői ugyanazokat a módszereket alkalmazták és értékeket keresték, mint a korábbi években, nem történt könnyítés, amely csorbítaná a Michelin-kalauz tekintélyét.

(Forrás: Michelin Guide, MTI, fotók: Essência Restaurant, Salt)

FOLYTASD EZZEL
Itt kötöttünk életre szóló barátságot a natúrborokkal – Marlou Wine Bar & Store
Öt szabály az azonnal puha mézeskalácshoz
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom