Ezzel immáron hétre emelkedett a hazai csillagos helyek száma a kultikus útikönyvben.
Megérkezett a Michelin Guide Budapest 2021, amiből kiderül, mely magyarországi éttermek tarthatták meg a csillagaikat, és melyek kapták meg történetük során először az elismerést.
Kezdjük utóbbival, az Essência és a Salt mostantól Michelin-csillagos helyként mutathatja be magát, miután mindkét étterem egy-egy csillagot érdemelt ki az új kiadványban.
A korábban két csillaggal elismert Onyx viszont nem szerepel a kalauzban.
Az Essênciáról a közelmúltban írtunk; Tiago Sabarigo és felesége, Éva víziója egy olyan étterem volt, ahol a távoli Portugália ízei mellett a magyar konyha is helyet kap.
Jártunk a Saltban is, akkor azt írtuk, hogy ott mennybe megy a szalonna és a nagymamák világát idéző szilvalekváros hájas. A Salt más, mint a többiek, és ez nagyon jó. Csillagot jósoltunk neki, és úgy tűnik, bejött!
Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója szerint mindkét étterem csodálatos példája Budapest dinamikus éttermi jelenlétének. Nemcsak fantasztikus ételeket kínálnak némi csavarral, hanem tisztelettel tekintenek Magyarország kulináris hagyományaira is.
Jelen állás szerint tehát hét Michelin-csillagos étterme van hazánknak:
- Babel
- Borkonyha
- Costes
- Costes Downtown
- Essência Restaurant
- Salt
- Stand
További hat budapesti éttermet pedig Michelin Plate minősítéssel ajánl a kalauz:
- Hoppá! Bistro
- Felix Kitchen&Bar
- Stand25 Bisztró
- Spago by Wolfgang Puck
- Rumour
- Pasztell
Mivel a budapesti kalauz ezúttal csak digitális formában jelenik meg, a kritikusoknak több idejük volt dolgozni rajta, ami létfontosságúnak bizonyult a jelenlegi kihívások mellett. Ennek ellenére a Michelin Guide szakértői ugyanazokat a módszereket alkalmazták és értékeket keresték, mint a korábbi években, nem történt könnyítés, amely csorbítaná a Michelin-kalauz tekintélyét.
(Forrás: Michelin Guide, MTI, fotók: Essência Restaurant, Salt)
új | lista | kalauz | étterem | 2021 | Michelin
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!