Egy friss felmérésből kiderül, elégedettek-e a magyarok az újranyitással kapcsolatban

Valamint az oltások szervezettségéről, a vírushelyzetről és az újrandításokról is elmondták a véleményüket.

A magyarok többsége elégedett a koronavírus elleni oltakozás gyorsaságával, szervezettségével és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással, valamint az újraindítással kapcsolatos intézkedésekkel a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatásából.

A KINCS szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az április 14–16. között ezer ember telefonos megkérdezésével végzett, reprezentatív felmérés alapján minden második válaszadó úgy gondolja, hogy

javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

A megkérdezettek 59 százaléka teljes mértékben vagy inkább egyetért a koronavírus elleni oltások ütemezésének gyorsaságával, 58 százalékuk találja megfelelőnek a tájékoztatást, és 57 százalékuk úgy véli, hogy az oltások beadásának szervezettsége jól és hatékonyan működik Magyarországon. Csak kevesebb mint tíz százalék adott hangot teljes elégedetlenségének.

Arra a kérdésre, hogyan alakul majd a vírushelyzet a következő egy hónapban, minden második válaszadó mondta azt, hogy jobb vagy sokkal jobb lesz a helyzet a jelenleginél, és mindössze 13 százalékuk gondolja úgy, hogy rosszabb lesz a mostaninál.

A KINCS vizsgálta azt is, hogy a magyar lakosság miként vélekedik az újraindítási intézkedésekről. A válaszadók 56 százaléka szerint

a járványügyi és a gazdasági mutatókat együtt kell figyelembe venni, és ezek alapján meghozni a nyitással kapcsolatos döntéseket.

Harminc százalék vélekedett úgy, hogy kizárólag a járványügyi adatokra kellene támaszkodni.

A jelenlegi járványügyi intézkedéseket a többség támogatja. 79 százalék egyetért az utazásokkal, hetven százalék az üzletek látogatásával kapcsolatban hozott szabályokkal, 66 százalék pedig egyetért az esti kijárási tilalom enyhítésével.

Nem mindenhol értenek egyet ezekben a kérdésekben: az anglia Bath-ban például egy politikust hajítottak ki egy kocsmából a lezárások miatt.

(Forrás: MTI)

vakcina | budapest | magyar | gazdaság | oltás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom