Erről szól az úgynevezett "felnőttbarát" hotel intézménye

Mielőtt túlságosan megszaladna a fantáziánk: a "felnőtthotel" nem jelent egyet azzal, hogy pár órára kivehető szobákban titkos liezonok zajlanak, de még egyéb csoportos szórakozásra sem utal. Egészen pontosan azt jelenti, hogy meghatározott szabálykönyv szerint bizonyos életkor alatt nem fogadnak vendégeket. Diszkriminatív, vagy inkább egy jó alternatíva? Elvégre külön család- és gyermekbarát helyeket is üzemeltetnek.

Kétgyermekes pár meséli egy születésnapon, hogy egészen újszerű élményben volt részük a nyáron, mert a szokásos családi nyaralásuk mellett kaptak egy párnapos pihenési lehetőséget egy "felnőttbarát" szállodában és annak strandján. A társaság furcsálva kérdezősködik, ugyan miért teregetik ki a legféltettebb titkaikat, de szó sincs különösebb intimitásról, inkább egy új utazási trendről mesélnek. Tudván, hogy a pár a gyerekeit sem fosztja meg az utazás élményétől, csak kipróbálták a csendesebb pihenést, a legtöbben helyeslően bólogatnak, hogy egyszer ők is szeretnének pár olyan napot, amikor fesztelenül kapcsolódhatnak ki.

Körülbelül tíz éve indult el a mozgalom a Karib-térségből, annak köszönhetően, hogy voltak olyan úti célok, melyeket leginkább a nászutasok látogattak.

Az egyik felkapott szállodalánc vállaltan állt bele a piaci rés betöltésébe, és először Valentine Hotels néven futottak a külön mézes hetekre specializálódott szállodáik, majd ezt a pecsétet kibővítették az Adults Only (csak felnőttek) vendégfogadásra. A szállodalánc egyébként kifejezetten családbarát hoteleket is üzemeltet, így kár lenne támadni őket, mivel minden igényt kielégítenek.

Ez a kizárólagosság tehát nem arról szól, hogy a hotel elhatárolódna a gyerekektől, csupán szeretne zavartalan pillanatokat biztosítani a pároknak, egyedül utazóknak, baráti társaságoknak, akik önként döntenek úgy, hogy bizony megérdemelnek évi egy hetet kettesben, visszahúzódva, kicsit feltöltődve, hogy újult energiákkal térhessenek vissza a kicsikhez. Vagy csak simán a munkával behavazott napokhoz.

Vagyis alternatíva mindenkinek, aki maga nem kíván pár napig fegyelmezni és figyelni, se más család mindennapjaiba belelátni.

Aki él ezzel a lehetőséggel, az él, aki viszont egy percre sem szakadna el a családjától, nem kíván gyerekzsivaj nélkül létezni, azt is ugyanúgy meg lehet érteni.

Ha viszont felnőttbarát hotelbe vágynánk, egy pillanatig se szégyelljük!

Ez is érdekelhet:

Ezeket a szempontokat vegyük figyelembe étterem­választáskor

Kis mankónyújtás a nagy gasztrozajban.

(Fotók: Unsplash)

szálloda | felnőttbarát | utazás gyerekek nélkül | hotel | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom