Close
Ha olcsón utaznád be Franciaországot, van egy jó hírünk

Ha olcsón utaznád be Franciaországot, van egy jó hírünk

Clément Beaune francia közlekedési miniszter szeretné jutányosabbá tenni a vonatozást, és nem a levegőbe beszél.

Augusztus 27-ig az északi tengerparton található, Belgiummal határos Felső-Franciaország (Hauts-de-France) régióban közlekedő több eTER (regionális expressz) vonatra vehetünk egy euróért jegyet. Itt találjuk többek között Amiens, Lille és Calais városát is.

A jegyek a hauts-de-france-i pályaudvarok jegypénztárainál, valamint az SNCF honlapján keresztül is megvásárolhatók, korlátozott számban.

Emellett más kedvezményekre is lecsaphatunk, Occitaniában a 26 év alattiak válthatnak egy euróért jegyet július 14. és augusztus 15. között.

Jövő nyárra emellett újabb kedvezményeket tervez a közlekedési minisztérium a fiataloknak, egy összevont bárlettel utazhatnak majd, amely az összes tömegközlekedési eszközre érvényes lesz, beleértve az Intercity- és a TER-vonatokat és a buszokat is.

A francia Intercityken évente mintegy tizenkétmillió ember utazik, majdnem feleannyi, mint a TGV-ken, amelyek tavaly nyáron 23 millió embert szállítottak.

Ezzel az új gyorsvonattal két óra se kell, hogy eljussunk Rómából Pompeibe, ha pedig Budapestől indulnánk vonattal, ebbe a városba érheti meg a leginkább utazni.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

jegy | vonat | egyeurós | kedvezmény | olcsó

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram