Close
Olcsósága miatt ide éri meg elutazni egy rövid városnézésre

Olcsósága miatt ide éri meg elutazni egy rövid városnézésre

A listán Budapest is feltűnik.

A megélhetési költségekkel foglalkozó The Post Office Travel Money City Costs Barometer legújabb tanulmányából kiderült, hogy idén a portugáliai Lisszabon a legkedvezőbb árú nyaralási úti cél.

Az elemzés további, megfizethető városokat is ajánl még, köztük a litvániai Vilniust, a lengyelországi Krakkót és a görögországi Athént. A kutatás különböző tényezőket és turisztikai költségeket vett figyelembe, beleértve egy kétszemélyes vacsorát borpátosítással, két éjszakára szóló szállást háromcsillagos hotelben, illetve a városnézéshez kapcsolódó árakat (belépők, tömegközlekedés).

Ezek alapján tehát az első helyen egy lisszaboni kiruccanás végzett, amely átlagosan 225 fontba (kb. 95 ezer forintba) kerül, amennyiben két éjszakára maradunk egy háromcsillagos szállodában (utóbbi átlagára 121 font, azaz 51 ezer forint).

Ehhez képest egy hosszú hétvégés trip az olaszországi Velencében már 687 fontot (291 ezer forintot) visz el.

Lisszabon egyik legnépszerűbb látnivalója a művészeti galériákkal, bárokkal és éttermekkel teli történelmi negyed, a festői Bairro Altó színes házakkal és bájos butikokkal is csalogat még. A város dombjai az egyik legszebb részét jelentik Lisszabonnak, ahonnan pedig csodás panorámát kaphat a látogató.

És ha már kilátás, a Miradouro da Senhora do Monte-ról is pazar minden (különösen éjszaka), míg a Mosteiro dos Jeronimos kolostor egy építészeti csoda.

A listán Lisszabont Litvánia fővárosa, Vilnius követi,  ahol egy kétnapos üdülés átlagosan 226 fontba (kb. 96 ezer forintba) kerül. Krakkó és Athén szintén a legjobb ár-érték arányú úti célok közé tartozik, akárcsak Riga, Zágráb és Budapest.

A megnövekedett szállásárak egyébként jelentősen megdobhatják a pihenés teljes költségét, ezért az utazóknak ezt gondosan be kell kalkulálniuk a költségvetésbe. Szakértők szerint a foglalás előtt javasolt ellenőrizni az étkezések, az italok és a városnézés árait, mivel ezek a tételek állandó kiadást jelentenek.

A legjobb ár-érték arányú városok:

  • Lisszabon (224,76 fontos átlagköltséggel)
  • Vilnius 225,01
  • Krakkó 250,91
  • Athén 262,22
  • Riga 284,99
  • Porto 325,30
  • Zágráb 329,72
  • Budapest 330,53
  • Varsó £330,95
  • Lille 332,11

(Egy font kb. 425 forint).

Lehet, hogy nem feltétlenül a nyár a legjobb időpont a lisszaboni látogatásra, de valójában minden évszak tartogat valami különlegeset a portugál fővárosban. Ha pedig ott járunk, mindenképp ejtsük útba Európa legjobb rooftop bárját!

 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

legolcsóbb | lisszabon | kiruccanás | utazás | városok

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A Himalája titkos paradicsomai, melyeket csak vészterhes időkben lehet felfedezni

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram