Fenntartható koktélokkal újít Budapest egyik legjobb bárja

Már ezért is érdemes lesz benézni az Elysianba.

A környezetbarát szemléletéről és kreatív koktélvariációiról ismert Elysian Budapest, a világ vezető konyakmárkájával, a Hennessyvel együttműködésben arra készül, hogy új szintre emelje a fenntartható vendéglátást Magyarországon. A kollaboráció a két márka közös értékeit, a prémium minőség- és a zöldebb jövő iránti elkötelezettséget helyezi a középpontba, a projekt részeként természetesen a vendégek is jól járnak, hiszen egy szezonalitásra fókuszáló, különleges konyak alapú koktélt kóstolhatnak az Elysian kínálatában, amely folyamatosan megújul a rendelkezésre álló helyi alapanyagoknak köszönhetően.

A kollaboráció központi eleme egy Hennessy alappal készülő signature koktél, amely az Elysian menüjén egy egész éven át szerepel. Különlegessége, hogy az ital receptúrája folyamatosan változik, igazodva a helyi, évszakra jellemző termények kínálatához. Ez a kísérletező szemlélet, és különleges hazai alapanyagok bátor használata lehetővé teszi, hogy az ital mindig friss, izgalmas és releváns maradjon, ugyanakkor minimalizálja a környezeti terhelést. A „farm to glass” koncepció jegyében az Elysian csapata a magyar táj kincseire és a hazai kistermelők őszinte munkájára épít, így az alapanyagokat helyi gazdálkodóktól szerzik be, amelyeket frissen vagy prezerválva használnak fel.

Az első születésnapját ünneplő Elysian Budapest “waste control” elvek szerint működik, és folyamatosan arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb környezeti lábnyomot hagyják maguk után. Menüjük digitális, alapanyagaik csomagolását visszajuttatják a feladónak, a termények esetében, pedig a héjtól egészen azok magjáig, mindent felhasználnak frissen vagy prezerváció útján.

A fenntarthatóság és kreativitás a francia brand számára is kulcsfontosságú, ezért keresik a lehetőséget, hogy egyedi, környezetbarát projekteken keresztül mutassák meg, konyakot fogyasztani nem csupán a kandalló melletti bőrfotelben lehet, annál többre hivatott.

koktél | elysian budapest | Henessy | konyak

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom