Már ezért is érdemes lesz benézni az Elysianba.
A környezetbarát szemléletéről és kreatív koktélvariációiról ismert Elysian Budapest, a világ vezető konyakmárkájával, a Hennessyvel együttműködésben arra készül, hogy új szintre emelje a fenntartható vendéglátást Magyarországon. A kollaboráció a két márka közös értékeit, a prémium minőség- és a zöldebb jövő iránti elkötelezettséget helyezi a középpontba, a projekt részeként természetesen a vendégek is jól járnak, hiszen egy szezonalitásra fókuszáló, különleges konyak alapú koktélt kóstolhatnak az Elysian kínálatában, amely folyamatosan megújul a rendelkezésre álló helyi alapanyagoknak köszönhetően.
A kollaboráció központi eleme egy Hennessy alappal készülő signature koktél, amely az Elysian menüjén egy egész éven át szerepel. Különlegessége, hogy az ital receptúrája folyamatosan változik, igazodva a helyi, évszakra jellemző termények kínálatához. Ez a kísérletező szemlélet, és különleges hazai alapanyagok bátor használata lehetővé teszi, hogy az ital mindig friss, izgalmas és releváns maradjon, ugyanakkor minimalizálja a környezeti terhelést. A „farm to glass” koncepció jegyében az Elysian csapata a magyar táj kincseire és a hazai kistermelők őszinte munkájára épít, így az alapanyagokat helyi gazdálkodóktól szerzik be, amelyeket frissen vagy prezerválva használnak fel.
Az első születésnapját ünneplő Elysian Budapest “waste control” elvek szerint működik, és folyamatosan arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb környezeti lábnyomot hagyják maguk után. Menüjük digitális, alapanyagaik csomagolását visszajuttatják a feladónak, a termények esetében, pedig a héjtól egészen azok magjáig, mindent felhasználnak frissen vagy prezerváció útján.
A fenntarthatóság és kreativitás a francia brand számára is kulcsfontosságú, ezért keresik a lehetőséget, hogy egyedi, környezetbarát projekteken keresztül mutassák meg, konyakot fogyasztani nem csupán a kandalló melletti bőrfotelben lehet, annál többre hivatott.
Henessy | konyak | elysian budapest | koktél
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!