Close
Ilyen lesz a férfi divat jövőre

Ilyen lesz a férfi divat jövőre

A milánói divathét az esetek többségében a női kollekciók miatt kerül a figyelem középpontjába, holott a tervezők évről évre nagy figyelmet fordítanak a férfi divatra is.

Az idei Milan Fashion Week csúcspontja minden kétséget kizáróan a Bally és a Prada show-ja volt, de számos további zseniális outfit is végig vonult a kifutókon. Ezekből szemezgettünk.

A Ferragamo feltámadása

Maximilian Davis férfi ruhakollekcióját a friss, játékos energiák jellemzik.

A felsőruházatban bodyk, enyhén áttetsző darabok és lüktető színek jelentek meg, de nem lehetett nem észre venni a hi-tech gyapjúkrepp öltönyöket és kabátokat sem.

Zürich átlagos utcai viselete a Ballytól

A Bally új kollekciókát egy fülöp-szigeteki tervező, Rhuigi Villasenor alkotta meg,

aki a féri és a női ruhák keverékével emelte különleges szintre a svájci luxust. A dekadens minőség mellett a merészség is jellemzi a kollekciót, amiben kitüntetett figyelem hárult a tigriscsíkos nadrágokra, a smaragd és a zafír színekben pompázó gyapjúöltönyökre

Prada-kollekció a fenntarthatóság jegyében

A Prada 2023-as férfi kollekciója Raf Simons társ-kreatív igazgató munkáját dicséri.

Az áramvonalas ruhadarabok szürke és bézs színekben készültek, idén pedig minden eddiginél jobban törekedtek arra, hogy a ruhagyűjtemény elkészítése során olyan anyagokat használjanak és olyan eljárásokat alkalmaznak, amelyek kifejezik a márka fenntarthatóság iránti elköteleződését és érdeklődését.

Kényelmet ad a Boss

Bár a Boss az elmúlt egy évét elsősorban digitalizációval és a közösségi hálójának a fejlesztésével töltötte,

Marco Falcioni dizájnernek maradt ideje egy időtálló kollekciót is megalkotni.

A ruhadarabok a kényelmet és a magas minőséget hirdetik, miközben a “puha erőről” alkotott kortárs elképzeléseket is megjeleníti.

Ferrari, egyenesen a boxutcából

A Ferrari nem elégszik meg azzal, hogy a motorsportot uralja, luxusruházataival visszatért a milánói divathétre is.

Rocco Iannone kreatív igazgató egy eklektikus férfi kollekciót mutatott be, amelyben a neonszínű, levélmintás, organza ingek mellett a lakk nadrágok garantálták a meghökkenést. Természetesen nem maradhattak el a kifutóról a versenyruházatot megidéző, logókkal gazdagon ellátott pólók sem.

Az izgalmas New York-i és londoni divathét után a milánói Fashion Week sem okozott csalódást. A kifutón a legnagyobb világmárkák 2023 tavaszi kollekcióit vonultatták fel. Ott debütáltak Maximilian Davis darabjai és bemutatkozott Kim Kardashian Dolce & Gabbanával való együttműködéséből megszülető ruhagyűjteménye is. Mindemellett a divatot ünnepelték olyan olasz divatházak is, mint a Dior, a Gucci, a Prada és a Fendi. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb outfiteket.

(Forrás: Boss Hunting, fotók: hivatalos oldalak)

milánó | férfi divat | férfi ruha | milano fashion week | divat

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram