Close
Mindegy, hogy hegyen vagy völgyön át, csak tekerhessünk vele

Mindegy, hogy hegyen vagy völgyön át, csak tekerhessünk vele

Ha két mindent látott bringás (és ráadásként dizájner) összefog, hogy saját tervezésű kerékpárt rakjon össze, azzal mindenki csak jól járhat. Ennek eredménye lett a berlini bázisú túrakerékpár-márka, a Fern, melynek legújabb modelljét, a Chachát Európa legnehezebb lejtőin tesztelték, mielőtt útjára engedték.

Flo és Philip több ezer kilométert tekert már együtt a kontinensen, majd nem kevés tapasztalataikra építve megalapították kis műhelyüket, hogy a saját igényeiknek megfelelő túrakerékpárokat gyártsanak.

Így pattant ki a fejükből a Fern, melyet egy Grúzia hegyvidékein kapható frissítő ital után kereszteltek el, a Chacha név pedig szintén a grúzokra utal, ami egy ottani szeszes italnak állít emléket.

A fiúk minden bizonnyal gyengéd érzelmeket táplálnak a vidék iránt, ugyanis a prototípust Grúzia, Kurdisztán és Moldova lankáin tesztelték.

A Chacha egy kollaboráció eredményeként hódíthatja meg az országutakat, miután a Fern összeállt a szintén a német fővárosból ismert, bringatúrás felszerelésekben utazó Gramm Tourpackinggal.

Maga az egyszerű esztétikájú, elegáns járgány a túra- és a hegyikerékpár hibridjeként 26”-os gumikkal és elég masszív Columbus csővázzal született.

A hajtómű hozzá a Suginótól, a lámpák a Supernovától, a váltók pedig honnan máshonnan, mint a Shimanótól érkeztek.

Valamennyi esetben a megrendelő által kívánt alkatrészekkel és tartozékokkal szerelik fel, de azt biztosra vehetjük, hogy bátran tervezhetünk hosszú kalandtúrákat, akár az országutakat, akár a hegyvidékeket vállaljuk be vele.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: fehrn-farrader.de)

Close