Close
Álomszerű Ferrari-aukción lehet ritkaságokra licitálni

Álomszerű Ferrari-aukción lehet ritkaságokra licitálni

Ferrari-rajongók, figyelem: egy csapat gyönyörű ágaskodó lóra lehet licitálni a következő hetekben.

A Bring a Trailer és a texasi DriverSource kereskedés együttműködésében valósul meg az álomszerű aukció, melyen egy tucat lenyűgöző, jellegzetes Ferrari-váltós olasz csoda kerül kalapács alá.

A Gated Collection névre keresztelt, 1971 és 2005 között gyártott utcai autókból álló kollekció a márka négy évtizedét fedi le.

Klasszikus és kortárs autókra egyaránt lehet számítani, mint ahogyan a motorok és a hengerszámok széles skálájára is.

A gyűjtemény legrégebbi és legújabb autója is egy-egy tizenkét hengeres, első motoros túraautó. A ritkaságnak számító 1971-es 365 GTB/4 Daytona Rosso Nearco színben pompázik, fekete bőrbelsővel és piros szőnyeggel hódít.

A 2010-ben teljes felújításon átesett, újszerű állapotú, 4,4 literes Colombo V-12-es motorral felszerelt Berlinetta jelenleg jó félmillió dollárt (kb. 173 millió forintot) kóstál.

Aztán ott van egy 2005-ös 612 Scaglietti csillogó Azzurro Argentina külsővel, bézs bőrkárpitozással. A járgány állítólag egyike annak a mindössze 199 darabnak, amelyet hatfokozatú kézi váltóval szereltek fel. Mindössze 15 ezer mérföldet tett meg, és jelenleg 128 ezer dollárért (kb. 44 millió forintért) viszik.

A további kiemelkedő darabok közé tartozik még egy elegáns 1994-es 348 Spider, amelyet állítólag a Ferrari észak-amerikai képviseletének akkori elnöke és vezérigazgatója, Gianluigi Longinotti-Buitoni használt bemutatóautóként, valamint egy igen keresett 1989-es 328 GTS, amely a modell utolsó gyártási évében készült.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

A Formula–1 után a Ferrari utcai sportautóit is elérte a méretcsökkentés, de ezt egyáltalán nem bánjuk, ha olyan fantasztikus hibrid modellel indítják újra a hathengeres modellek sorát, mint amilyen a 296 GTB.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

 

Ferrari | árverés | ritkaságok | autók | aukció

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram