Close
Újjászületik a Ferrari ikonikus étterme

Újjászületik a Ferrari ikonikus étterme

India Mahdavi dizájner és a Massimo Bottura világhírű séf vezetésével két év után újra megnyitja kapuit Enzo Ferrari kedvenc legendás trattoriája. 

Massimo Bottura Michelin-csillagos séf, valamint India Mahdavi építész és tervező összefogtak és újjáalkották a Ristorante Cavallino éttermet az olaszországi Modenában. A vendéglő immár nemcsak arról lesz híres, hogy ki vacsorázott ott esténként, hanem az ételek és a dizájn szerelmeseinek is tökéletes úti célja lehet.

A vendéglőt 1950-ben nyitották meg az autógyár közelében, egy korábban istállóként és parasztházként funkcionáló épületben. A Cavallino évtizedek óta a Ferrari régióhoz fűződő mély kötelékének szimbóluma volt. Enzo Ferrari kedvenc éttermeként tartották számon, ahol szívesen tartott vacsoraesteket VIP vendégeinek és a Formula-1-es pilótáknak. Úgy tudni, 1988-ban bekövetkezett haláláig naponta kétszer étkezett ott. Az étterem leghíresebb törzsvendégének halálát követően is tovább működött, egészen 2019-ig, amikor is bezárni kényszerült.

Most Botturának és Mahdavinak köszönhetően a Cavallino visszatért a gasztronómiai térképre.

Az újjászületés azonban hatalmas kihívás volt a páros számára. A párizsi dizájner egyszerre próbált hű maradni az étterem gyökereihez és a 21. század követelményeihez. A vendégteret vörös és elefántcsont színű padló, valamint tölgyfával díszített falak borítják, melyet Ferrari-mintás tapétával és más emléktárgyakkal is kiegészítettek. Enzo Ferrari saját helyiségét is teljesen felújították és ma pontosan úgy néz ki, ahogyan akkor, amikor az ikonikus autógyáros ott fogyasztotta kedvenc fogásait.

Massimo Bottura a Cavallino étlapját Riccardo Forapani főszakácsra bízta, így az étlapra csupa olyan étel került, amelyek a régió konyháját jellemzik. Különlegessége a zsályás vajban megforgatott, ricottával töltött tortellni, a Mora Romagnola sertésborda és a hagyományos zuppa inglese réteges desszert.

Az étterembe asztalt foglalni a Ferrari weboldalán keresztül lehet.

Sybarite londoni építészeti stúdió által megalkotott üzlethelyiségben pedig minden megjelenik, ami a Ferrarit jellemzi: elegancia, elemi erő, olasz életérzés és a luxus magasiskolája.

(Fotók: wsj.com)

olaszország | Ferrari | étterem | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram