Close
Öt csodás úti cél a nyárra, ha ismert filmek helyszíneire utaznál

Öt csodás úti cél a nyárra, ha ismert filmek helyszíneire utaznál

A 2023-as év kiemelt filmjeit a világ számos pontján forgatták, helyszíneik pedig látványos látnivalókat ígérnek. Ha felkeressük ezeket a gyönyörű helyeket, egészen biztosan izgalmas nyarunk vagy utószezonunk lesz.

Indiana Jones és a sors tárcsája – Skócia

Az Indiana Jones-franchise utolsó részében Skócia csodás vidéke mutatja meg magát. Kedvenc régészünk ötödik alkalommal tér vissza, ezúttal a valaha készült egyik legdrágábbnak titulált alkotásban.

A film a világ több helyszínén, leginkább Észak-Angliában és Skóciában játszódik. Egy nyolcnapos túra a skóciai West Highland Way mentén remek módja lehet felfedezni az ország vadregényes tájait.

Mission Impossible – Leszámolás – Első rész – Norvégia

A július közepétől vetített, ikonikus sorozat hetedik részében Ethan Hunt és csapata egy veszélyes fegyver hollétének nyomába ered. A küldetés Norvégiába vezet,

ahol látványos fjordokkal, hegyekkel, vízesésekkel és zord tengerparttal megrajzolt tájban gyönyörködhet a főhős és a néző.

2018-ban egyébként ugyancsak Norvégiában forgatták a sorozat egyik emlékezetes jelenetét, amelyben Tom Cruise egy sziklafalra mászott fel.

Attól függően, milyen típusú kalandorok vagyunk, a fjordokat gyalog, hajóval vagy vonattal is élvezhetjük.

Bazi nagy görög lagzi 3 – Görög-szigetek

Több mint húsz évvel az eredeti után Nia Vardalos és John Corbett újra összeállnak a Bazi nagy görög lagzi harmadik részében. A filmhez Athénban és Korfu szigetén vettek fel jeleneteket.

A szeptember elején érkező film a Portokalosz családot követi, amint egy családi összejövetelre utaznak Görögországba.

A kevésbé zsúfolt Jón-szigetek  kiváló opciót jelent a nyárra, nemcsak a természeti látnivalókat, hanem a pompás tenger gyümölcseit tekintve is.

Szeánsz Velencében – Olaszország

A szeptember közepén debütáló film garantáltan arra ösztönöz, hogy felfedezzük a Velencében rejlő rejtélyeket.

A történet a már nyugdíjas nyomozót, Hercule Poirot-t követi, aki egy szeánszon részt vevő vendég meggyilkolásának ügyét próbálja megoldani.

A Velencében forgatott filmet Agatha Christie 1969-ben megjelent Hallowe’en Party című regénye ihlette, amelyből eddig még soha sem készült játékfilm. Velencébe ősszel és télen érdemes ellátogatni, olyankor elkerülhető a nagy tömeg és a hőség.

Wonka – Dél-Anglia

A film Roald Dahl 1964-es Charlie és a csokoládégyár című regényének előzménye. Az Egyesült Királyság különböző helyszínein forgatták, ilyen volt többek között Bath, Oxford és a dorseti partvidék.

A 2023 decemberétől mozikba kerülő zenés fantáziafilm a Timothée Chalamet által alakított fiatal Willy Wonkát állítja a középpontba.

Bath építészeti alkotásait mindenképp ajánlott megnézni, természetközelibb élményért pedig jöhet egy túra a dorseti Old Harry Rocks és Exmouth közötti 152 kilométer hosszú Jurassic-parton.

Egy friss kutatásban nemrég összehasonlították a legnépszerűbb városokat a turisták és a helyi lakosság száma alapján, hogy megkapják a legzsúfoltabbak listáját.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Unsplash)

norvégia | görögország | utazás | nagy sztori | velence

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram