Komoly változások jönnek Velencében azért, hogy a város ne veszítse el a lelkét

Velence polgármestere bejelentette, hogy szigorúan ellenőrzik majd a rövid távú, turisztikai célú ingatlan-bérbeadást. Azt mondta, „elég volt az ügyeskedésből.”

Luigi Brugnaro bejelentése értelmében az olasz város megpróbálja korlátozni a rövid távra szóló bérbeadást,

mert Velencének küzdenie kell azért, hogy ne veszítse el a lelkét.

– A városrészek lassan elnéptelenedtek, Nem akarjuk, hogy a város és a lagúna csak a turisták számára éljen tovább. Ezt nem fogjuk megengedni. Velence a helyiek és a diákok városa is kell, hogy legyen; azoké, akik egész évben itt akarnak élni – mondta.

A rövid távra kiadott lakások a világ számos városában gondot okoznak, mivel felhajtják az árakat. Brugnaro elmondta, hogy olyan új rendszert szeretne kialakítani, amiben az ingatlanokat csak legfeljebb százhúsz napra lehetne kiadni turistáknak. Ellenkező esetben a tulajdonosnak be kellene jelentenie a házát vagy a lakását a központi rendszerbe. A polgármester szerint „nincs többé idő a csínytevésre”, és aki túllépi a százhúsz napos korlátot, az „az ajtóban találja a rendőrséget.”

Velence keményen küzd a turizmus és a túlzsúfoltság közötti egyensúly megtalálásáért és számos szabályt vezetett már be a probléma megoldására.

A közeljövőben a városba érkezőknek vélhetően belépődíjat kell fizetniük, míg a sétahajókat már kitiltották a város történelmi lagúnájából.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

velence | szabályozás | lakáskiadás | olaszország | rövidtávú

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom