Close
Komoly változások jönnek Velencében azért, hogy a város ne veszítse el a lelkét

Komoly változások jönnek Velencében azért, hogy a város ne veszítse el a lelkét

Velence polgármestere bejelentette, hogy szigorúan ellenőrzik majd a rövid távú, turisztikai célú ingatlan-bérbeadást. Azt mondta, „elég volt az ügyeskedésből.”

Luigi Brugnaro bejelentése értelmében az olasz város megpróbálja korlátozni a rövid távra szóló bérbeadást,

mert Velencének küzdenie kell azért, hogy ne veszítse el a lelkét.

– A városrészek lassan elnéptelenedtek, Nem akarjuk, hogy a város és a lagúna csak a turisták számára éljen tovább. Ezt nem fogjuk megengedni. Velence a helyiek és a diákok városa is kell, hogy legyen; azoké, akik egész évben itt akarnak élni – mondta.

A rövid távra kiadott lakások a világ számos városában gondot okoznak, mivel felhajtják az árakat. Brugnaro elmondta, hogy olyan új rendszert szeretne kialakítani, amiben az ingatlanokat csak legfeljebb százhúsz napra lehetne kiadni turistáknak. Ellenkező esetben a tulajdonosnak be kellene jelentenie a házát vagy a lakását a központi rendszerbe. A polgármester szerint „nincs többé idő a csínytevésre”, és aki túllépi a százhúsz napos korlátot, az „az ajtóban találja a rendőrséget.”

Velence keményen küzd a turizmus és a túlzsúfoltság közötti egyensúly megtalálásáért és számos szabályt vezetett már be a probléma megoldására.

A közeljövőben a városba érkezőknek vélhetően belépődíjat kell fizetniük, míg a sétahajókat már kitiltották a város történelmi lagúnájából.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

olaszország | velence | rövidtávú | szabályozás | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram