Close
Olaszország aszályriadót fújt, alig van víz a velencei csatornákban

Olaszország aszályriadót fújt, alig van víz a velencei csatornákban

A hetek óta tartó téli szárazság nyomán Olaszország amiatt aggódik, hogy megismétlődik a tavaly nyári aszály.

Az Alpokban a hómennyiség a szokásosnak kevesebb, mint a fele, a folyókat és tavakat pedig súlyos vízhiány sújtja. Velence, ahol ilyenkor általában az áradások jelentik a problémát, most apállyal küzd, és több csatornán sem tudnak közlekedni a gondolák, vízitaxik és mentőhajók.

Olaszország leghosszabb folyójában, a Póban 61 százalékkal kevesebb a víz az évszakos átlagnál, és mintegy ötven napnyi esőre lenne szükség, hogy a vízkészletek feltöltődjenek. Tavaly júliusban a környező területek, melyek az ország mezőgazdasági termelésének nagyjából egyharmadát adják, az elmúlt 70 év legnagyobb aszályát szenvedték el.

Torino és a Pó – illusztráció

A Garda-tó vízszintje rekordalacsony, így száraz lábbal is át lehet kelni a benne található San Biagio-szigetre.

A San Biagio-sziget nyáron, amikor nincs aszály

Az időjárási előrejelzések ugyanakkor némi reményre adnak okot, és azt jósolják, hogy a következő napokban megérkezik a várva várt csapadék az Alpokba.

Velence egyébként tavaly szokatlan kéréssel fordult a turistákhoz, de nem kizárt a szárazság ezeket a kezdeményezéseket is felülírja.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

alpok | velence | gondola | szárazság | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram