Olaszország aszályriadót fújt, alig van víz a velencei csatornákban

A hetek óta tartó téli szárazság nyomán Olaszország amiatt aggódik, hogy megismétlődik a tavaly nyári aszály.

Az Alpokban a hómennyiség a szokásosnak kevesebb, mint a fele, a folyókat és tavakat pedig súlyos vízhiány sújtja. Velence, ahol ilyenkor általában az áradások jelentik a problémát, most apállyal küzd, és több csatornán sem tudnak közlekedni a gondolák, vízitaxik és mentőhajók.

Olaszország leghosszabb folyójában, a Póban 61 százalékkal kevesebb a víz az évszakos átlagnál, és mintegy ötven napnyi esőre lenne szükség, hogy a vízkészletek feltöltődjenek. Tavaly júliusban a környező területek, melyek az ország mezőgazdasági termelésének nagyjából egyharmadát adják, az elmúlt 70 év legnagyobb aszályát szenvedték el.

Torino és a Pó - illusztráció

A Garda-tó vízszintje rekordalacsony, így száraz lábbal is át lehet kelni a benne található San Biagio-szigetre.

A San Biagio-sziget nyáron, amikor nincs aszály

Az időjárási előrejelzések ugyanakkor némi reményre adnak okot, és azt jósolják, hogy a következő napokban megérkezik a várva várt csapadék az Alpokba.

Velence egyébként tavaly szokatlan kéréssel fordult a turistákhoz, de nem kizárt a szárazság ezeket a kezdeményezéseket is felülírja.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

alpok | velence | gondola | aszály | csatornák

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom