Close
Csak harminckét mérföldön át kell nyomni a pedált, hogy lássuk Florida legszebb részeit

Csak harminckét mérföldön át kell nyomni a pedált, hogy lássuk Florida legszebb részeit

Ha gáztaposós autós road trip, akkor Egyesült Államok. Számtalan híres és kevésbé ismert szakaszon nyomhatjuk a pedált az Államok útjain, de akad köztük olyan is, amely kivételesen nem több száz mérfölden át ível a semmibe, hanem jóval rövidebb, cserében emlékeket, élményeket ad. Ilyen az Alaszka után az USA második leghosszabb tengerpartjával rendelkező Florida egyik underground útvonala.

Broward megyéből indul ez a mindössze harminckét mérföldes etap a floridai A1A úton.

Kényelmes és szemnek pihentető utazás vár ránk, ha végigtoljuk a gyönyörű, tiszta és békés óceánparti szakasszal induló, könnyű túrát.

Mielőtt még nagyon belemerülnénk, mindjárt meg is állhatunk Deerfield Beachen, ahol az ország egyik legjobb vízisícentrumában hasíthatunk a hullámokon.

A Quiet Waters Parkban horgászni, bringát bérelni és kempingezni is lehet, a víziszonyosok pedig a gördeszkaparkban trükközhetnek.

Nagyjából harminc világító- vagy fúrótorony található a félszigeten, melyek közül alig néhány mérfölddel odébb, a Pompano Beachen botlunk bele egy 1907-ben épített, a mai napig működő, minden huszadik másodpercben villantó, negyvenegy méter magas világítótoronyba.

Itt, ha megéheztünk, a Cap’s Place-en érdemes bekapni pár falatot. Tradicionális étteremről van szó, amely majdnem kilencven éve él a közeli tenger gyümölcseiből. Nem csak hallal, kagylóval, rákkal vagy homárral szemezgethetünk az étlapon, hanem természetesen méretes steaket is rendelhetünk.

Dél felé haladva Miamitól negyvenöt kilométerre, északra, Fort Lauderdale-ben bújik meg a 20. század eleji Dél-Florida hangulatát visszacsempésző Bonnet Ház. Az 1920-ban felhúzott épület egy tengerparthoz közeli kis szigeten áll, az Államok egyik legszebb orchideagyűjteménye mellett indiánok és hajótörött tengerészek emlékeit őrzi.

Fort Lauderdale-ben a Las Olas Boulevardon kell végigcaplatni, ha egy kis lüktetésre vágyunk.

A centrumtól az óceánpartig húzódó 1,6 km-es szakasz a város kulturális és szórakoztató központjaként működik, tele divatos éttermekkel, művészeti galériákkal, múzeumokkal, elegáns butikokkal és üzletekkel. Egy kis adag floridai adrenalinfröccsért a közeli Xtreme Action Parkot érdemes felkeresni, ahol könnyen elveszhetünk egy egész napra: gokarttal körözhetünk a gumifalak között a versenypályán, de a falmászós kalandparktól kezdve a trambulinokon át egészen a videójátékokig elfoglalhatjuk magunkat.

Az út meglepő módon szinte végig a pálmafákkal és tipikus amerikai házakkal díszített óceánpart mentén hasít, összesen kilenc különböző strandszakaszra osztották az arrafelé bejárható területet.

Újabb pihenőként a Dania Beachen kereshetünk parkolóhelyet a környék legismertebb helye, a Jaxson’s Ice Cream miatt; ott házi készítésű fagylaltokat kóstolhatunk, melyek közül a csokis csipszeset nem szabad kihagyni.

A képzeletbeli célszalag a Hollywood Beach Broadwalkon, a félsziget végtelennek tűnő óceánparti sétányán szakítható át. Bérelhetünk Banana Bike-ot (háromkerekű bringa, fekve kell hajtani), hogy a forró aszfalton tekerve bejárjuk a környéket, ha viszont csak ejtőzni szeretnénk egy kellemes partmenti helyen, a JWB Prime Steak and Seafoodban érdemes asztalt foglalni. A steaktől a szusiig elég széles a menükínálat, és miközben egy pohár borral kiülünk a teraszra, csendben megfigyelhetjük az óceán hullámaiban szörfözőket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Freeimages)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom