Close
Ezzel az egyetlen trükkel soha többé nem lesz fokhagymaszagú a kezünk

Ezzel az egyetlen trükkel soha többé nem lesz fokhagymaszagú a kezünk

Martha Stewart és a tudomány álláspontja találkozik.

Ha van valaki, akitől konyhai tanácsot nyugodt szívvel elfogadhatunk, az Martha Stewart, aki könyveiben, magazinjában, weboldalán, és most már TikTok-csatornáján is hasznos tippeket oszt meg.

Martha Stewart tizenhárom másodperces videójában bemutatja, hogyan lehet megelőzni azt, hogy fokhagymaillatú legyen a kezünk: rozsdamentes acél kést meleg víz alá tartunk, majd az ujjainkat hozzádörzsöljük a fémfelülethez, így eltűnik róla a fokhagyma illata.

@marthastewart My quick tip for keeping clean and fresh while doing Thanksgiving cooking! #marthacooks #tiktokpartner #learnontiktok #thanksgiving #cooking #tiptok ♬ original sound – Martha Stewart

A BBC Science Focus szakértői utánajártak, hogy valóban működhet-e a praktika. Arra jutottak, hogy a fokhagyma szagáért a kéntartalmú vegyi anyagai felelősek, ezek közül pedig az allicin okozza azt, hogy a kezünk átveszi az illatát. A rozsdamentes acél ötvözet krómot is tartalmaz, ami reakcióba lép a fokhagymából származó allicinnel, így a kezünk helyett a rozsdamentes acél felületéhez tapad.

Amikor legközelebb fokhagymát pucolunk kedvenc magyar vagy olasz ételünkhöz, érdemes kipróbálni a praktikát. Ha pedig mégsem válik be Martha Stewart tippje, a kézmosás még mindig remek lehetőségként ott marad a kellemetlen fokhagymaszag ellen.

(Forrás: Food&Wine, fotó: 19 Crimes, Getty Images)

praktika | fokhagyma | martha stewart | konyhai | hámozás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezek most Magyarország legjobb vidéki éttermei

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram