Close
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van

A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van

Ha föld alatti élményekre gondolunk, elsőként a barlangászat jut eszünkbe, pedig rengeteg fantasztikus látnivaló rejtőzik a mélyben. Egyesek az emberi kéz alkotta csodák, másokat pedig a természet formált varázslatosra. Mutatjuk, melyek a legkülönlegesebbek.

Zipaquira székesegyháza, Kolumbia

Hihetetlen mérnöki, bányász és szobrász munkának lehetünk a szemtanúi Zipaquira-ban, ahol is egy kétszáz méteres katedrálist alakítottak ki egy sóbányában. Az elképesztően látványos tereken

kék és lila fények, apró kamrák és sejtelmes alagutak vezetnek keresztül, ahol vasárnaponként szentmisét is tartanak.

Tordai sóbánya, Románia

Erdélyi földalatti vidámparkjának is nevezik a tordai sóbányát, amely mélyen a Föld felszíne alatt terül el. Akik egy kis játékra vágynak, minigolfozhatnak, bowlingozhatnak, asztaliteniszezhetnek, sőt, még a bányatavon is csónakázhatnak.

Under, Norvégia

A norvégiai Kristiansandban található Under étterem öt és fél méterrel a vízszint alatt található, így az étterem vendégei testközelből láthatják a hatalmas üvegablakokon keresztül az Északi-tenger jeges áramlatait. A tenger viharossága ellenére az Underben kísérteties csend uralkodik –

bár az oda betérők sosem tudhatják, mi bukkan elő a mélyből.

Derinkuyu, Törökország

A törökországi Kappadókia régióban található Derinkuyu föld alatti városa több ezer éves múltra tekint vissza. A nyolc szinten kanyargó járatokból álló bonyolult rendszer legmélyebb pontján nyolcvanöt méteres. A komplexum a föld alatti életet biztosította, védelmet nyújtott a szélsőséges időjárás és a betolakodók ellen. Ma már természetesen lakatlan, de

iskolák, üzletek és templomok maradványai most is megcsodálhatók.

Ajanta-barlangok, India

A harminc barlangból álló rendszer buddhista templomokat, kolostorokat és emlékműveket rejt, melyek a Krisztus előtti első és második századból származnak. Az ősi indiai falfestészet legszebb fennmaradt remekműveiben gyönyörködhetnek az arra járók.

Thrihnukagigur, Izland

Az izlandi Thrihnukagigur alvó vulkánjának mélyébe is lesétálhatunk, hogy nem mindennapi élményben legyen részünk.

Annak ellenére, hogy a vulkán négyezer éve nem tört ki, így biztonságosan látogatható, mégis van valami hátborzongató abban, ha egyenesen a magmájába tartunk.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty, Unsplash, Under hivatalos Facebook oldala)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom