Close
Ez a világ nyolc legromantikusabb helye egy felejthetetlen eljegyzéshez

Ez a világ nyolc legromantikusabb helye egy felejthetetlen eljegyzéshez

Ha megtaláltad a Nagy Ő-t, mutatjuk, hogy és hol érdemes feltenned azt a bizonyos kérdést.

Kappadókia, Törökország

Egy hőlégballonos utazás a törökországi Kappadókiában igazán mesebeli élmény. A környék azonban csodálatos panorámával rendelkező helyszínekben is gazdag, amelyek szintén romantikus kereteket adhatnak azok számára, akik félnek a magasságtól. Göreme háztetőiről bámulatos kilátás nyílik hajnalban, amikor

több száz hőlégballon körvonala rajzolódik ki a rózsaszín égbolton.

Ushuaia, Argentína

Argentína legdélibb városában, Ushuaiában a Tierra del Fuego Nemzeti Park, a Martillo-szigeti pingvinkolónia, vagy a Beagle-csatorna vízi sportjai nyújtanak felejthetetlen élményt az eljegyzés előtt. Ráadásul a környéken fantasztikus éttermek sorakoznak, amelyek tökéletes helyszínei lehetnek az ünneplésnek.

New York, USA

A Love Story-tól a West Side Story-ig New York romantikáját már számtalanszor vászonra vitték. A nagy kérdés feltevésére tökéletes alkalom egy séta a Central Parkban, alternatív megoldásként pedig emlékezetes pillanatot nyújthat a Brooklyn Heights sétány is, miközben

a nap lenyugszik Manhattan felhőkarcolói mögött.

Anglesey, Wales

Amikor az eljegyzésről van szó, az időzítés nagyon fontos. Különösen igaz ez a Llanddwyn-szigeten, amely Szent Dwynwennek, azaz a szerelmesek védőszentjének az otthona. A wales-i Valentin-nap január 25-ére esik, de egy késő nyári lánykérés valószínűleg kedvezőbb időjárási körülményeket biztosít.

Maldív-szigetek

A Maldív-szigeteknél nem sok romantikusabb úti célt tudnánk mondani, ráadásul lépten-nyomon olyan varázslatos környezetben találhatjuk magunkat, amely alkalmas a gyűrűsdoboz elővételére. Az eljegyzés felejthetetlen lesz

egy vízi bungalónál, egy gyertyafényes tengerparti vacsora alkalmával vagy egy luxus katamaránon.

Garden Route, Dél-Afrika

A dél-afrikai Garden Route emlékezetes kirándulásra csábít, miközben a világ legszebb partvonalait barangolhatjuk be. Az eljegyzésre pazar alkalom egy mezítlábas séta a Noetzie strandon, hogy aztán a Plettenberg-öböl melletti szőlőültetvényeken koccinthassanak a szerelmesek az igen elhangzására.

Agra, India

A Tadzs Mahalnak nem csak a környezete, de a története is romantikus. Shah Jahan császár megbízásából a 17. században készült egykori feleségének emlékműveként, ahová harmincöt évvel később őt magát is örök nyugalomra helyezték. A gyönyörű fehér márvány komplexum a világ hét új csodájának egyike, és – nem meglepő módon – évente több millió látogatót fogad. Napkeltekor a legcsodálatosabb.

Jökulsárlón, Délkelet-Izland

Izland túlvilági tájai csillogó vízesésekkel, bugyogó gejzírekkel, robosztus sziklákkal és mesés jégbarlangokkal várja a szerelmeseket.

A csodás látnivalók közül azonban kiemelkedik Jökultsárlón lagúnája, amely különösen varázslatos az északi fény játéka alatt.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty, Unsplash)

romantika | nászút | esküvő | utazás | eljegyzés

FOLYTASD EZZEL

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram